Modelarstvo 2R FLY

Zgodovina mojega modelarjenja


Zgodovina mojega modelarjenja

Vsi moji modeli, pa tudi ostali izdelki, na začetku nosijo oznako 2R. Ta oznaka je nastala iz mojih začetnic imena in priimka (Robert Resman). Ker pa se začetnici RR ne podata najbolje, sem namesto dveh R-ov raje uporabil številko 2 in dodal črko R. Številka, ki sledi tej oznaki, označuje zaporedno številko izdelka, ki je bil narejen. Zaradi daljše števlike na registracijah pravih letal, pa sem začel šteti od številke 100.

Zaradi nepremišljenega označevanja so nekateri modeli pomešani, saj sem na začetku imel idejo, da se motorni in jadralni modeli številčijo posebej, kasneje pa sem si premislil in jih vključil v isto štetje. Vsi modeli pa ne nosijo te oznake, saj preprostih modelov, ki so bili narejeni mimogrede kot eksperimentalni modeli, ali pa niso bili dokončani, ne štejem. Prav tako ne štejem modelov, ki so bili narejeni za nekoga drugega.

Ker sem predvsem letalski modelar, in sem izdelal nekaj plovil predvsem za mlade modelarje na modelarskem krožku, sem plovila začel šteti na novo.

V sekciji Ostali projekti pa se nahajajo modeli, ki sem jih izdelal za koga drugega ali pa so ostali nedokončani in tako ne sodijo v skupino modelov, ki sem jih označeval z zaporedno številko. Zaradi pomanjkanja slikovnega gradiva je prikazanih veliko manj modelov kot pa jih je bilo v resnici.

Objave iz iste kategorije:

    None Found


Posted

in

by

Tags: