Stojalo za pisanice

Tokrat je pred vami zelo preprost načrt za izdelavo stojala za pisanice. Nanj boste lahko postavili deset najlepših pisanic, na koncu pa bo razstavljen zavzemal zelo malo prostora in čakal naslednje velikonočne praznike.

Za izdelavo potrebujete 4 mm debelo vezano ploščo ali mediapan, žagico rezljačo in kos brusnega papirja. Deli na načrtu so narisani v naravni velikosti in jih preprosto prerišite na material, iz katerega jih boste izrezali (glej PDF). Zaradi pomanjkanja prostora se trije deli med seboj prekrivajo, za lažje prerisovanje pa ima vsak del konturo obarvano z drugačno barvo.

Prerisane dele pazljivo izrežite in jih lepo obrusite. Posebej bodite pozorni pri spojih, kjer se deli med seboj stikajo. Najprej opašite obe nogi tako, da bo konstrukcija lepo stala na ravni mizi. Večji krog samo nataknete na spodnja ležišča, prav tako pa tudi zgornjega. Za boljšo stabilnost naj bodo spoji obrušeni tako, da bo celotno stojalo trdno in se ne bo gugalo.
Na stojalo postavite svoje najlepše pisanice in pred sabo imate lep okras iz domače delavnice. Takšen izdelek bo prav gotovo tudi lepo darilo prijatelju ali znancu.

Objave iz iste kategorije: