Formula

Ta načrt prikazuje, da se iz kartona lahko izdela zelo verna kopija dirkalnega avtomobila.

Za izdelavo potrebujete le nekoliko debelejši karton in lepilo za les. Sestavni deli so narisani v dveh barvah, svetlejši deli sestavljajo podvozje, temnejši pa karoserijo avtomobila. …

Preberi več

Terenski avto

Včasih je bilo zelo priljubljeno tekmovanje z avtomobili na elektro pogon. Modele smo postavili v vrsto v telovadnici in ocenjevali hitrost modela ter ravno linijo njegove vožnje.

Načrt za takšen model je pred vami, za izdelavo pa boste potrebovali le …

Preberi več

Fiat

Avto, katerega načrt je pred vami, je bil pred leti najbolj množičen avto na naših cestah. Danes ga zelo redko srečamo, vaši starši pa se ga prav gotovo dobro spominjajo, ali pa so ga celo vozili. Njegovo pravo ime je …

Preberi več

Tovornjak prekucnik

Model tovornjaka je kot nalašč za modelarje začetnike, ki odkrivajo veščine rezljanja z žagico rezljačo. Sestavni deli niso zapletenih oblik, zato z izrezovanjem ne bi smelo biti težav.

Za delo potrebujete kos topolove vezane plošče, debeline 3 mm in kos …

Preberi več

Starinski avto

Tokrat je pred vami nekoliko težja naloga, vendar se je vredno potruditi. Model starinskega avtomobila bo na polici zelo lep okras. Izgled pa je odvisen predvsem od vas, kako natančno boste izrezali posamezne dele in jih med seboj zlepili.

Potrebujete …

Preberi več