Pajac presenečenja

Pred vami je igrača, ki prav zares zasluži ime pajac presenečenja. Z njo boste lahko razveselili prijatelja ali prijateljico, pri čimer kanček nagajivosti prijateljstvu ne bi smel škoditi. Ta igrača je kot nalašč za darilo prijatelju, kateremu želite pripraviti presenečenje. Izdelava je preprosta, material za izdelavo pa boste hitro našli v domačih predalih.
 

Za izdelavo pajaca potrebujete prav malo: manjšo kartonsko škatlo, leseno paličico, košček blaga, malo vate, košček žice in žebljiček ter dve elastiki (gumici). Škatlo lahko naredite iz kartona tudi sami in jo lepo oblepite z barvastim papirjem.
Glavo in vrat pajaca naredite iz vate, ki jo ovijete s kosom blaga ter vse skupaj trdno privežete na leseno paličico. Pazite, da bo glava dovolj mehka, saj morate upoštevati, da pajac lahko prileti tudi nekomu v glavo. Dolžino palčke prilagodite globini škatle. Obraz naslikate z barvnimi flomastri in naj bo čim strašnejši, da se ga bodo prijatelji res ustrašili.
Na skici vidite, kako opremite škatlo. V primerni oddaljenosti od gornjega roba napeljete iz vogala v vogal navzkriž dve gumici, tik nad njima pa vstavite karton s krožno odprtino, ki ustreza velikosti glave pajaca. Karton z notranje strani zlepite z lepilnim trakom. Tako je vse nared, da vstavite pajaca presenečenja v škatlo. Kako to storite, lepo prikazuje risba.
Takšno škatlo presenečenja lahko podarite prijatelju za rojstni dan. Vztrajajte, da darilo odpre pred vsemi povabljenimi. Na presenečenje vseh prisotnih se bo pajac pognal iz škatle; ker pa bodo gumice udarile ob kartonsko steno, bo tudi pošteno počilo. Ker je glavica pajaca nagačena z vato, ne bo nič hudega, tudi če komu skoči v nos.

  Pdf oblika za tiskanje

Objave iz iste kategorije: