Pajac presenečenja

Pred vami je igračka, ki prav zares zasluži ime pajac presenečenja. Z njo boste lahko razveselili prijatelja ali prijateljico, pri čimer kanček nagajivosti prijateljstvu ne bi smel škoditi.

Za izdelavo pajaca potrebujete prav malo: manjšo kartonsko škatlo, leseno paličico, košček blaga, malo vate, košček žice in žebljiček ter dve elastiki (gumici). Škatlo lahko naredite iz kartona tudi sami in jo lepo oblepite z barvastim papirjem (glej PDF).

Glavo in vrat pajaca naredite iz vate, ki jo ovijete s kosom blaga ter vse skupaj trdno privežete na leseno paličico. Dolžino palčke prilagodite globini škatle. Obraz naslikate z barvnimi flumastri in naj bo čim strašnejši, da se ga bodo prijatelji res ustrašili.

Na skici vidite, kako opremite škatlo. V primerni oddaljenosti od gornjega roba napeljete iz vogala v vogal navzkriž dve gumici, tik nad njima pa vstavite karton s krožno odprtino, ki ustreza velikosti glave pajaca. Karton z notranje strani zlepite z lepilnim trakom. Tako je vse nared, da vstavite pajaca presenečenja v škatlo. Kako to storite, lepo prikazuje risba.

Takšno škatlo presenečenja lahko podarite prijatelju za rojstni dan. Vztrajajte, da darilo odpre pred vsemi povabljenimi. Na presenečenje vseh prisotnih se bo pajac pognal iz škatle; ker pa bodo gumice udarile ob kartonsko steno, bo tudi pošteno počilo. Ker je glavica pajaca nagačena z vato, ne bo nič hudega, tudi če komu skoči v nos.

Objave iz iste kategorije: