Opis poti iz smeri Ljubljana

Dostop iz smeri LjubljanaIz Ljubljane se peljete po gorenjski avtocesti mimo Kranja. Po odcepu Kranj zahod se avtocesta nekaj časa nadaljuje po ravnini nato pa spusti po klancu navzdol in takoj spet navzgor. Na vrhu se nahaja odcep za Ljubelj – Tržič – Podnart (A) in tukaj zavijete desno. Po 300 metrih je še en odcep desno za Podnart in zopet zavijete desno. Ta odcep zavije v podvoz glavne ceste, nato pa pridete v krožišče (B) v katerem zavijete v smeri Krope – Podnart. Ta cesta se nadaljuje skozi podvoz avtoceste, nato pa dober kilometer ob gozdu. V prvem križišču (C) zavijete desno v smeri Kropa – Podnart. To je stara gorenjska glavna cesta, ki se počasi vijugasto spušča po klancu navzdol skozi gozd. Po dobrem kilometru pridete do prvega križišča (D) v katerem zavijete levo zopet v smer Kropa – Podnart. Po 500 metrih prečkate most čez Savo in za mostom takoj železniški prehod (E). Sedaj ste v Podnartu in takoj za železniškim prehodom zavijete levo po glavni cesti.
Peljete skozi Podnart po glavni cesti, nato pa se cesta nadaljuje ob robu gozda. Za Podnartom je en del ceste nekoliko ožji (F), vendar se kmalu zopet razširi. Po približno štirih kilometrih od Podnarta pridete do prvega naselja Lipnica. Cesta se nekoliko vzpne in na vrhu klanca med dvema hišama, kjer je najožji del ceste, zagledate tablo za Srednjo Dobravo (G) in tukaj zavijete desno po klancu navzgor. Če ste slučajno zgrešili ta odcep se boste po 200 metrih naprej znašli ob tovarni Iskra Mehanizmi. To je znak, da ste spregledali odcep in na parkirišču obrnete nazaj.
Po tej cesti se peljete v klanec skozi gozd in nekaj ovinkih, nato pa cesta zapelje na čistino in pred vami se odpre planota Srednje Dobrave. Na vrhu klanca, kjer se naselje tudi začne (trgovina, gostilna pri Marički), peljete še dobrih 100 metrov naprej in na levi strani zagledate hišo z dobro vidno hišno številko 4a.

Objave iz iste kategorije:

    None Found