Namizni nogomet

Za mrzle in deževne večere si lahko naredite preprosto igro. Priskrbite si večjo kartonsko škatlo in iz nje naredite majhno nogometno igrišče, kot ga vidite na sliki.

Iz trdega kartona izrežite držala za gumo in paličico. Vse dele prilepite na igrišče, kot lepo vidite na risbi (glej PDF). Nogometno žogo in igralce prerišite in prilepite na močnejši karton, ali pa si narišite svoje. Igralci so glede na število točk tudi različno široki. Pazite, da bodo ožji igralci imeli višjo številko. Zgornji rob igralcev zapognite nazaj in jih nanizajte na paličico, lahko pa namesto paličice uporabite tudi daljšo pletilko. V utore napeljite gumico in igra se že lahko začne.

Žogo prepognite po črtkani črti in jo vstavite na elastiko. Napnite in pomerite. Streljate lahko trikrat in kolikor figuric podrete, toliko točk si pridobite, odvisno od številk na figuricah. Po treh strelih spet obesite sestreljene figurice, potem pa igra vaš prijatelj, bratec ali kdo drug. Ne mislite, da boste točno zadeli, v začetku to sploh ni tako lahko.
Če kartonska žoga med letom zavija, jo naredite iz tršega kartona. Težji kot bo karton, večjo vstrajnost bo imela žoga in s tem tudi lažji in natančnejši zadetek.
Če si boste omislili veliko igrišče, lahko naredite več igralcev, ali pa jih postavite v več vrstah. S tem bo zadetkov več, več pa bo tudi postavljanja figuric nazaj.

Objave iz iste kategorije: