Modelarstvo 2R FLY

Moj začetek

Večina zgodb, ki govorijo o tem kako je nekoga pritegnilo modelarstvo, se začenja nekako takole … tam in tam sem videl to in to letečo zadevo in me je pritegnilo, da sem sedaj naredil že to in to …

Moja zgodba pa je popolnoma drugačna. Takrat nisem poznal nobenega, ki bi se s tem ukvarjal, zato tudi nisem imel prilike nikjer tega videti. Neko lepo dopoldne sem sedel pred televizijo, bil sem star 9 let in seveda veselo požiral risanke. Takrat jih je bilo manj na televiziji kot danes, zato jih nisem smel zamuditi. Po njih je bila na vrsti oddaja o živalih. Seveda sem bil tudi jaz en Tele, ki v I zija. Bila je oddaja o pticah. Ja, ja, boste rekli, smo že tam, ptice pa to … Pa ni res, v oddaji sta nastopala dva možaka, ki sta veselo vozila radijsko voden model letala. S tistim modelom sta lovila neko ujedo, kaj pa vem, bil je nek večji ptič, in glej ga zlomka, tisti model se je zaletel v drevo in treščil na tla. Seveda ni treba dvakrat povedat, da je bila zadeva totalno razbita. Ko kamera pokaže tisti razbit model, sem videl da je v trupu en kabel in na njem stikalo, kakršnega sem imel v sobi za prižiganje nočne svetilke. Še danes imam to sliko v glavi. No, in takrat se mi nekaj utrne, takšno stikalo pa jaz imam. In sem razmišljal naprej … danes si priskrbim stikalo, jutri kabel, čez nekaj časa pa bo cel model. Seveda je s to idejo ostalo le pri stikalu, pa še ta je ostal na nočni svetilki. 

Od takrat naprej pa se je moje življenje začelo vrteti samo še okoli letalskih modelov. Dolga leta je ostalo le pri mojih idejah in zmožnostih, dokler se le ni pokazala prilika, da nekaj modelarjev le obstaja. In tu se je začela moja zaresna modelarska pot.

V dolgih letih modelarjenja se je nabralo kar veliko modelov, nekaterih uspešnih, nekaterih pa malo manj. Volja pa je ostala in drži še danes. {mosimage cw=235}Moj kotiček v kleti, kjer se uresničujejo ideje.

Poslušate lahko tudi polurno oddajo o modelarstvu, mojih začetkih in kako letimo na moji modelarski stezi. Oddaja je bila predvajana na 1. programu Radia Ljubljana, 18.1.2009 ob 16.30 uri v sklopu nedeljske reportaže. Oddaja je v obliki mp3 velikosti 26,2 MB.

Pri meni pa je snemala tudi TV ekipa, ki ustvarja oddajo Enajsta šola. Sicer je bil poudarek na bumerangu, dotaknili pa smo se tudi modelarstva na splošno. Oddajo si lahko ogledate na linku:

http://tvslo.si/predvajaj/enajsta-sola-oddaja-za-radovedneze/ava2.50823008/


Če vas zanima nadaljevanje moje modelarske poti, kliknite tu

Objave iz iste kategorije:

    None Found


Posted

in

by

Tags: