Mini golf

Mini golf prav gotovo vsi poznate. Čeprav ga igramo predvsem poleti, pa si lahko z nekaj truda naredite svoje igrišče in to kar v svoji sobi. Prava igra ima 18 različnih postaj, mi pa si jih bomo omislili manj. Oblike posameznega igrišča se spreminjajo, mi pa bomo uporabili le eno obliko, da bo pospravljena v omari zasedla čim manj prostora.

Potrebujete le nekaj vezane plošče ali debelejšega kartona in odločiti se morate, kako velika bodo posamezna igralna polja. Na načrtu (glej PDF) je narisanih enajst postaj, ki jih je treba preigrati, zato si izrežite tudi toliko podnožij.

V širšem delu izrežite luknjico, ki je za 3 do 4 mm večja od uporabljene žogice. Iz kartonskega traku, širokega 15 mm, zlepite okoli vsakega podnožja ograjico, da žogica ne bo uhajala ven. Vsaka postaja ima drugače postavljene ovire, ki predstavljajo različne težavnostne stopnje. Za izdelavo teh ovir uporabite kose kartona in lesenih deščic, ki jih prilepite na podlago. Lahko si omislite tudi drugačne ovire in tako še povečate raznolikost igre.
Za žogico je najbolje uporabiti frnikole ali podobne žogice. Za palico pa uporabite okroglo leseno paličico, ki jo na enem koncu zarežete z žago in v utor prilepite pravokotnik iz tršega kartona.
Igra se tako lahko začne. Igrati začnete najprej na enostavni postaji in poskušate s čim manj udarci spraviti žogico v luknjico. Vsak tekmovalec si na listek piše število udarcev na posamezni postaji. Šele ko igralec spravi žogico v luknjico, lahko napreduje na naslednji postaji. Na koncu igre preštejemo vse udarce in tisti, ki ima najmanj udarcev, zmaga.

Objave iz iste kategorije: