Letalski mitingi na podeželju

Miting v Jaršah pri Kamniku

Prvi miting na podeželju je bil 20. junija 1935 v Jaršah blizu Kamnika. Obiskalo ga je 12.000 ljudi. Čeprav je bil dan deževen, se je prireditev začela ob predvideni uri, ko so tri letala v formaciji preletela teren, pokazala nekaj spretnosti in pristala. Za tem so začeli prevažati gledalce. Poleti so trajali do mraka in trije klubski piloti so tedaj opravili 135 krstnih poletov.

Miting v Žabnici pri Kranju

Drugi miting  na podeželju je bil 17. julija 1935 v Žabnici pri Kranju. Prireditev je bila zelo dobro obiskana, saj se je prireditve udeležilo 13.000 ljudi. Sodelovala so tri letala. Dva pilota sta opravila 122 krstnih poletov.

Miting v Lescah pri Bledu

V Lescah so v letu 1935 pripravili tretji letalski miting na podeželju. Čeprav  je močno deževalo, se je prireditve udeležilo okoli 15.000 gledalcev, ki so prišli  iz obeh savskih dolin. Vsi so si želeli leteti. Trije klubski piloti so tega dne opravili 148 zračnih krstov z enim letalom.

Miting v Ribnici pri Kočevju

Zadnja prireditev na podeželju v letu 1935 je bila v Ribnici pri Kočevju. Obiskalo jo je 8.000 gledalcev. Teren ni bil posebno primeren za letenje, pihal je močan veter, zato ni bilo mogoče prevažati potnikov. Odpadla je najatraktivnejša točka, s potniki pa so poleteli naslednjo nedeljo, ob še večjem obisku občinstva. V dveh letalskih dnevih se je v Ribnici zbralo okoli 17.000 ljudi. Poletelo pa je samo 110 potnikov, kajti močan veter je onemogočal nadaljne polete.

Objave iz iste kategorije: