Jeep

JeepVčasih je bilo zelo priljubljeno tekmovanje z avtomobili na elektro pogon. Modele smo postavili v vrsto v telovadnici in ocenjevali hitrost modela ter ravno linijo njegove vožnje. Za pogon se uporabljajo majhni nizkovoltni elektromotorji, ki jih je najlaže dobiti iz odslužene igrače, in jih napajamo iz majhne baterije ali akumulatorja.
Načrt za takšen model je pred vami, za izdelavo pa boste potrebovali le nekaj vezane plošče, kos smrekovega lesa in trak pločevine. Iz vezane plošče debeline 4 mm z rezbarsko žagico izrežite vse dele ter jih obrusite z brusnim papirjem. JeepKolesa naredite iz 8 mm debele vezane plošče in jih polkrožno obrusite. Prednji del avtomobila naredite iz bloka smrekove deske in ga obdelajte, kot kaže načrt. Dele med seboj zlepite z belim mizarskim lepilom in spoje dodatno obrusite. Sestavni deliPovršino sedaj lahko pobarvate ali prelakirate z nitro lakom. Kolesa in odbijače z žebljički pritrdite na svoja mesta. Zadnje levo kolo se poganja preko elektromotorja, ki ga lahko dobite od stare odslužene igrače. Elektromotor s pomočjo pločevinastega traku pritrdite na spodnjo stran avtomobila, na njegovo os pa nataknite kolo. Baterije vstavite kar v avtomobilski prtljažnik in prav tako stikalo za vklop in izklop motorja.
  Sedaj lahko preverite, ali se avto pelje res naravnost. Postavite ga na ravno ploskev in prižgite motor. Če avto zavija iz smeri, mu malo prekrivite sprednja kolesa. Za boljšo vožnjo je najbolje, da sta oba prednja kolesa nagnjena nekoliko navznoter.

  Pdf oblika za tiskanje

Objave iz iste kategorije: