Bumerang v obliki križa

Bumerang so prvi začeli uporabljati domorodci v Avstraliji. Vendar pa ne za zabavo, temveč za pomoč pri lovu na ptice in manjše živali. Če pri metu ni zadel cilja, se je vrnil k metalcu, to pa je bila prednost bumeranga pred drugimi lovskimi pripomočki.

Pravi bumerang ima obliko raztegnjene črke V, vendar pa je za izdelavo izredno zahteven, zato si raje izdelajte zelo preprosto obliko bumeranga, ki skoraj nič ne zaostaja za njegovim pravim bratom.

Potrebujete dve 2 do 5 mm debeli in 7 krat 50 cm veliki letvici iz smrekovega ali lipovega lesa. Velikost deščic je lahko tudi manjša, vendar morata biti popolnoma enaki. Robove lepo zaoblite in jih natančno obrusite z brusnim papirjem. Oba dela nato spojite točno na sredini tako, da bo med njima kot 90°. Spoj trdno zvežite z vrvico in ga prebarvajte z živimi barvami, da se bumerang v travi ne bo izgubil.
Tako izdelan bumerang mečite tako, da ga držite v roki navpično in z vso silo vržete naravnost predse. Če bo met pravilen, bo bumerang poletel po krivulji navzgor in se vrnil v našo bližino, ali pa celo nazaj v naročje.

Da dosežemo res lep let, morajo biti vsi štirje kraki popolnoma enaki in tudi enako težki.

Objave iz iste kategorije: