Modelarstvo 2R FLY

Prekrit zadnji del

4. maj 2009

Danes je bilo bolj malo časa za modelarjenje, zato sem si tu in tam ukradel kakšno minutko in uspel celo zaplankati zgornji del trupa. Najprej sem s sekundnim lepilom zalepil zadnje oplate. Rek, da sekundno lepilo ne prime na lasersko izrezano površino je še kako pravilno. Zaradi tega sem vse stične površine malo pobrusil in odstranil črno ožgano plast, na delih, kjer nisem dosegel z brusnim papirjem, pa sem površino že prej namazal s sekundnim lepilom, da je les popil lepilo. Naslednji spoj lepila je nato čisto normalno prijel.
Prekrit zadnji delPrvi trak na nosuUtrjeno s selotejpom
Na vrh hrbta sem zalepil še 5 mm debelo deščico mehke balse, ki jo bom kasneje oblikoval v okroglino. S tem sem dobil močnejšo konstrukcijo in nič problemov pri ostrem krivljenju oplate iz balse.
Iz štirih trakov balse, ki sem jih ukrojil po letvicah sem prekril še prednji del trupa. Štiri trakove sem uporabil zato, ker je nos trupa oblikovan polkrožno proti nosu. Zaradi te okrogline sem moral vse štiri trakove nekoliko polkrožno tudi obrusiti, da so lepo sedli na svoje mesto. Najprej sem s sekundnim lepilom zalepil spoj ob straneh in šele nato ukrivil balso do prve letvice. Tu sem spoj utrdil s kljukicami in zalil s sekundnim lepilom. Srednji dve oplati sem postavil na svoje mesto in cel kljun trupa prelepil s selotejpom, da se je balsa lepo ulegla po rebrih in letvicah. Z notranje strani sem zalil spoje in ko se je lepilo posušilo s sekundnim lepilom zalil še spoje iz zunanje strani.
Že pobrušen delNotranjost trupaNotranjost hrbta

Objave iz iste kategorije:


Posted

in

by

Tags: