3. maj 2008

PodaljškiScinil sem podaljške na servotih in jih zmontiral v krila. Za lepši videz imajo servoti v krilih pokrovčke v obliki kaplje. Upam, da bodo v zraku lepo vidni.
Mizica v trupu je sicer priložena, vendar je tako neuporabna, da sem naredil novo iz topolovega špera. Povezave od servotov do krmil so že narejene, vendar je z njimi več dela, kot pa, da bi jih naredil sam. Lesena letvica in ukrivljena jeklena žica so že postavljena na svojem mestu med gradnjo, zato je telovadba z njimi kar problematična. Hoda ni dovolj in stalno se nekam zaletava. Preden te bovdne spravim ven traja ena ura, potem pa še ena da zadevo spravim zopet nazaj. Bovden za višino je namreč na zadnjem delu razcepljen v dve žici, ki vsaka poganja svojo polovico višinskega krmila. Nekaj slabe volje in kletvic, pa le zadeva začne solidno delovati.
Zmontirana krilaServoti v trupuPovezave
Motor in rezervoarZmontiran motorZa pomiritev živcev sem med delom z bovdni montiral še motor in rezervoar. Delo je enostavno, saj je vse skupaj namontirano na požarno steno, ki se s štirimi vijaki enostavno privije na trup. Ta sistem je zelo pripraven za naknadno spreminjanje nagiba motorja in vzdrževanje.

Objave iz iste kategorije: