2R-119 Demon

Demon iz vrhnje straniRazpon: 200 cm
Dolžina: 173 cm
Teža: 5 kg
Motor: Webra 20 ccm
Konstrukcija: CFK trup, krila s stiroporno sredico
Namen: Motorni F3A akrobatski model. Konstrukcija je zasnovana še po starejših pravilih in dodano nekaj novejših. Celoten model je prebarvan z airbrushem z baza barvami in prelakiran s prozornim dvokomponentnim lakom.

DemonTa model je nastal kot odgovor treh modelarjev na kategorijo F3A, ki se je takrat pri nas začela razvijati. Celo zimo smo risali, snovali in razmišljali o novem modelu. Prijatelj Kristjan Brejc je izdelal kalup in tako se je začela gradnja. Ker sem imel dobro idejo o barvanju modela, smo ga poimenovali Demon.
Pri barvanju sem želel uporabiti dve plati – noč in dan. Ponoči letajo demoni, čarovnice in netopirji, podnevi pa letala. Zato je na spodnji strani narisana noč, na zgornji pa dan.Demon s spodnje strani
Model je v zraku zelo miren in prodoren. Na začetku smo želeli uporabiti uvlačljivo podvozje, vendar se je izkazalo kot preslabotno. Zaradi močnega motorja pa smo se odločili, da model dobi stabilno podvozje. Letenje z njim je res užitek in zmore kompleten program F3A.
Kmalu za našim modelom, pa se je trend v kategoriji F3A obrnil v drugo smer. Motor ni bil več predpisan le do 10 ccm, pač pa neomejeno in modeli so dobivali čedalje prostornejše in debelejše trupe. Tudi dolžina se je podaljšala na 2 metra. Kljub tem spremembam, pa je lahko ta model v rokah pravega mojstra še vedno konkurenčen ostalim.

Kako sem barval model

Objave iz iste kategorije: