Modelarstvo 2R FLY

Pitts S1

2R-106 Pitts S1

Pitts S1Razpon: 100 cm
Dolžina: x cm
Teža: 1,8 kg
Motor: OS MAX 40 – 6,5 ccm
Konstrukcija: klasična lesena gradnja
Finiš: Oracover folija
Namen: Športni dvokrilni akrobat. Močan motor in njegova velikost sta dajali modelu veliko hitrost, zato je bil model v zraku zelo zahteven za letenje.

Ta model sem kupil sestavljenega od nekega modelarja iz Ljubljane. Kar nekaj časa je poziral v mojem hangarju, dokler se nisem opogumil in vanj vgradil motor in elektroniko. Zaradi premalo izkušenj z letenjem takšnega modela z njim nisem uspešno letel. Pitts S1Mogoče je temu botrovalo tudi nepravilno težišče, saj sem model kmalu po štartu spravil v prevlečen let, in ta je treščil na rob modelarske piste v Lescah. Toliko prisebnosti sem še imel, da sem model tik pred trkom uspel poravnati, vendar je bil prenizko. Podvozje se je zložilo, v noranjosti pa se je tudi zrahljalo nekaj letvic.Pitts S1 v Lescah
Tako poškodovan model je spet nekaj časa počival v delavnici, dokler se nisem odločil, da sem premalo izkušen za tak model. Iz njega sem pobral vso elektroniko in motor ter model začasno upokojil. Še danes čaka, da se ga usmilim in v dveh popoldnevih porihtam konstrukcijo. Mogoče bo model dobil brezkrtačni motor in spet služil svojemu namenu. Namesto standardnih servomotorjev lahko uporabim manjše in v model LiPo celico. Danes, ko se je elektropogon zelo razširil je idej polno, treba jih je le realizirati.
Letenje v LescahTrd pristanek

Objave iz iste kategorije:


Posted

in

by

Tags: