2R-102 Piper Pa 18 Super CUB

Piper Pa 18 Super CubRazpon: 140 cm
Dolžina:  93 cm
Teža: 1,8 kg
Motor: HB 20 – 3,27 ccm
Konstrukcija: lesena
Finiš: japonski papir in barvanje
Namen: Drugi model, pri katerem sem uporabil predpisan material. Zaradi tega je velika razlika v teži. Elektronika in motor je uporabljena iz prvega modela.

Ker sem imel polno vrečo balse in razbit moj prvi model, je jasno, da sem naredil nov, enak model in to točno po načrtu. Krila so bila lepo narejena, trup pa je tudi kazal znake veliko boljše konstrukcije kot prvi model. Motor in elektroniko sem uporabil iz prvega modela. Namesto šivanja pregibov na krmilnih ploskvah sem uporabil majhne kovinske tečaje. Ker še nisem poznal folije za prekrivanje modelov sem tudi ta model prekril z dvema plastema japonskega papirja. Za barvanje sem uporabil belo in rdečo nitro barvo, nekaj detajlov pa je bilo narejenih z alkoholnim flomastrom.
Ko je bil model dokončan, mi je postalo jasno, da vodenje modela sploh ni tako enostavno kot sem si predstavljal. Padla je ideja, da najprej izdelam en jadralni model, na katerem natreniram letenje. Zaradi te poteze je model odšel na začasen počitek in tako ostal še do danes, ko se nanj nabira prah.

Objave iz iste kategorije: