18. april 2008

Montaža motorjaGradnja se danes nadaljuje. Motor je dobil svoje mesto na gondoli. Montaža je dokaj enostavna, saj so vse luknje že pripravljene. Nekaj časa se pa le porabi za vse pravilno privijačit. Motor leži, da bo enostavno vžiganje, izpuh pa spodaj najmanj kazi obliko modela.
Lotil sem se tudi kril in krmilnih površin. Ker je folija v obupnem stanju sem moral vse še enkrat dobro zlikat. Manjši mehurji so se lepo poskrili, večji pa delajo težave. Folija je obupna za likanje, saj se na nekaterih mestih sploh ne pusti prilepiti. Kaj bi dal za Oracover folijo, ne pa tole sranje.
Likanje folijePriprava CA tečajevMontaža
Leplenje CA tečajevModel ima vgrajene CA tečaje, ki jih je treba razrezati in vlepiti v že pripravljene zareze. Ker je gradnja klasična iz reber je problem, ker na nekaterih mestih tečaj pride na rebro in je treba vse reže še dodatno izrezat. V sredino rež sem zvrtal luknjice premera 1,5 mm, da se bo CA lepilo lepo razlilo v notranjost. V ploščice tečajev sem na sredini zabodel buciko, ki določa vrtišče in vse skupaj lepo opasal. Ko sem bil zadovoljen sem bucke odstranil in utore zalil z redkim CA lepilom. Čeprav CA tečaj lepo popije lepilo sem lepil na obeh straneh, spodnji in zgornji. Ziher je ziher. Delo je hitro, enostavno in se super obnese.
Zmontiran repServo za višinoServo za smer
Zmontiral sem tudi servota za smer in višino. V notranjosti trupa so speljane tanke cevke, skozi katere se napelje kabel za servo. Ker pa so ti kabli dolgi, sem jih podaljšal s trožilnim kablom. Na repu trupa sem zmontiral še vodno krmilo, ki je mehansko povezano s smernim krmilom za rulanje po vodi.

Objave iz iste kategorije: