15. junij 2008

Deli na kupuDanes sem iz škatle izvlekel naslednji projekt – Jak 54. Mrcina ima 2,6 metra razpona in motor 3W 105 ccm. Po prvem pregledu vsebine kar nekaj sestavnih delov manjka in jih je potrebno dokupiti.
Najprej sem preveril vse dele, kako se prilegajo skupaj zato sem moral na trupu najprej izrezati folijo čez utore za krilo in rob zalikati. Deli za silo pašejo skupaj, bo pa potrebno na nekaterih mestih malo pobrusiti utore.
Utori za pante so že narejeni, vendar imajo veliko zračnost, zato sem moral v utore z injekcijsko brizgalko nanašati smolo z bombažem in nato fiksirati pante.
Odrezana folija Likanje robu TrupSeveda sem prej pregib namazal s strojnim oljem in površino panta malo nahrapal. Ker je pantov kar veliko, je bilo to delo kar zahtevno. Predvsem je bilo treba paziti, da s smolo nisem napacal celega modela.
Krila Panti zalepljeni Model sem pustil lepo pri miru, da se smola dobro strdi. Naredil sem spisek materiala, ki še manjka in ugotovil, da bo treba zamenjati tudi izpušne cevi, saj so te, ki so priložene motorju, predebele. Na srečo je model dimenzioniran prav za tak motor, tako da ni panike.

Objave iz iste kategorije: