2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Moji modeli arrow Ostali projekti arrow Leteče krilo B2
 
Leteče krilo B2 Natisni
Model B2
Idejo za ta model sem dobil pri gradnji letečega krila Arrow. Osnovni namen modela je bil izdelati model s pogonom za nošenje tovora, oz. kamere. Za pogon sem predvidel motor Magnum 7,5 ccm, ki bi bil montiran na sredino spojlerja nad krilom. S tem bi dosegel, da se lahko kamera montira v nos modela in jo vrteča elisa ne moti. Iz stiropora sem izrezal krilo, ki sem ga na spodnji strani ojačal z lesenim nosilcem. Model je imel krmiljene elerone z delta miksom, kar pomeni, da so imela krilca funkcijo višine in nagiba. Zaradi preizkušanja so bili prvi poskusi letenja z modelom narejeni kar v surovem stanju. Krila namreč nisem nič prekrival.
Model B2
Prvi poleti na ravnini iz roke so pokazali, da model lahko dobro jadra, kljub majhni vitkosti krila. Motorja na model še nisem montiral saj sem se hotel najprej prepričati o njegovih letalnih lastnostih.  Poskus sem izvedel tudi na hribu, kjer pa se model ni ravno dobro obnesel.
Ker je bil model narejen nekako mimogrede, sem kmalu to idejo tudi opustil in model podaril kolegom na modelarskem krožku. Fantje so preizkušali svoje znanje in neznanje na modelu in tako je zamenjal kar nekaj lastnikov.
Model B2
Na koncu je pristal pri kolegu Gregu Štularju, ki je z modelom dosegel moj osnovni namen, in sicer, da nosi kamero. Ker je spojler letenje le motil, je nanj vgradil le dve uški na konceh krila in s tem povečal stabilnost. Zaradi tega je model lahko tudi dobro letel na pobočju. Motor je tako izgubil svoje mesto, vendar se je izboljšalo pobočno letenje. Krila so dobila tudi prevleko iz lepilnega traku, nad kabino pa je svoje mesto dobila kamera.

Tukaj si pa lahko ogledate v kakšnem stanju je model danes.


 
Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,460 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 30 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,338 Page views today: 142 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.65 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 4 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 5,657 Your own page views: 74 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si