2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Moji modeli arrow Ostali projekti
 
Ostali projekti
Cessna 177 Cardinal Natisni
Cessna
Model je izdelan po KIT kompletu firme Aviamodeli. Sestavil sem ga za kolega, zato je bil sestavljen veliko bolj skrbno, kot pa če bi ga sestavljal zase. Trup je iz plura plastike, kar ni ravno v ponos modelu, vendar pa oblika in detajli zelo lepo kopirajo pravo letalo. Krila so v sendvič izvedbi stiro/abahi, stabilizatorji pa iz plura plastike. Model poganja motor 15 ccm, krmiljeno pa ima nagib, višino, plin in smer, ki je povezana še s prvim vodljivim kolesom.
Preberi več...
 
Last down Natisni
Last down
Model jadralnega letala s pomožnim motorjem. Ta model sem sestavil po KIT kompletu za kolega. Zelo močan elektromotor modelu omogoča skoraj navpičen štart. Čeprav je bil model predstavljen v tuji literaturi kot izredno sposoben akrobacij, pa se je v resnici izkazalo, da je premalo prodoren. Profil krila mu praktično ni dovoljeval večjih hitrosti in prodornosti, zato so bile akrobacije zelo težko izvedljive. Poskusili smo to in ono, vendar model ni hotel obetati tistega, kar je obljubljal proizvajalec. Poleg tega pa je model zelo slabo nakazal minimalno hitrost in kar brez najmanjše napovedi padal v kovit. Treba je bilo nekaj narediti, da bo model lažje vodljiv.
Preberi več...
 
Christeen Eagle II Natisni
Christeen Eagle II
Preberi več...
 
Leteče krilo B2 Natisni
Model B2
Idejo za ta model sem dobil pri gradnji letečega krila Arrow. Osnovni namen modela je bil izdelati model s pogonom za nošenje tovora, oz. kamere. Za pogon sem predvidel motor Magnum 7,5 ccm, ki bi bil montiran na sredino spojlerja nad krilom. S tem bi dosegel, da se lahko kamera montira v nos modela in jo vrteča elisa ne moti. Iz stiropora sem izrezal krilo, ki sem ga na spodnji strani ojačal z lesenim nosilcem. Model je imel krmiljene elerone z delta miksom, kar pomeni, da so imela krilca funkcijo višine in nagiba. Zaradi preizkušanja so bili prvi poskusi letenja z modelom narejeni kar v surovem stanju. Krila namreč nisem nič prekrival.
Preberi več...
 

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,016 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 156 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,297 Page views today: 436 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 4 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 10,183 Your own page views: 85 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si