2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Modelarske kategorije arrow Raketni modeli arrow S6 - rakete - strim. trak arrow S6 - raketni modeli za trajanje leta s trakom (strimerjem)
 
S6 - raketni modeli za trajanje leta s trakom (strimerjem) Natisni
Tekmovanje v trajanju leta s trakom je razdeljeno na podkategorije glede na totalni impulz motorja. Med letom se noben del modela ne sme oddvojiti ali odvreči.
Tekmovanje je odprto za enostopenjske modele, poganjane z enim raketnim motorjem. Za pristajanje služi strimer trak. Trak mora biti iz enega kosa elastičnega materiala npr. tkanine, japonskega papirja ali plastične folije v razmerju 10:1. Na ožjem delu, na katerem se nahaja trda ojačitev z maksimalnim presekom 2x2 mm in zanko iz vrvice pritrjene za vsak konec ojačitve, je lahko samo ena vrvica za pričvrstitev traku na model. Trak sem mora med letom odviti. Tekmovalec lahko zamenja trak kadarkoli med tekmovanjem.
Merjenje časa poleta omejuje maksimum, ki je določen za vsako posamezno kategorijo in podkategorijo. Skupni čas poleta se meri od prvega premika modela na rampi do zaključka poleta. Časomerilci morajo biti seznanjeni z barvo in obliko modela, da ga lahko razpoznajo med letom.
Let je končan, ko se model dotakne površine zemlje, oziroma ovire, ki zaključi njegov let, ali kadar model končno izgine iz vida časomerilcem. Če  model izgine za neko oviro ali oblakom, časomerilci počakajo 10 sekund, da se bo model spet pojavil. Če se model ne pojavi, se teh 10 sekund odšteje od časa leta.
Lete morata meriti dva časomerilca s štoparicama ali napravama za merjenje časa z natančnostjo najmanj 1/5 sekunde. Na svetovnih prvenstvih imata oba časomerilca daljnoglede. Daljnogled mora imeti povečavo med 4 in 8. Med letom morata časomerilca ostati v krogu s polmerom 10 metrov. Izmerjen čas predstavlja sredino izmerjenih časov obeh časomerilcev, zaokrožen na najbližjo nižjo celo sekundo.
Za določanje uvrstitve šteje seštevek treh časov poletov vsakega tekmovalca. V primeru istega rezultata, se določi zmagovalca z dodatnimi leti takoj po zaključku tekmovanja v kategoriji. Maksimalni čas leta se v vsakem dodatnem turnusu poveča za eno minuto – glede na maksimum v predhodnem turnusu. Za vsak dodaten let je predviden samo en poskus. Rezultati dodatnih letov ne štejejo v rezultat ekipe, njihov namen je le določiti zmagovalca in s tem razdelitev nagrad vezanih na naslov.

S6A

Totalni impulz motorja 0 – 2,50 Ns
Maksimalna masa modela 100 g
Maksimalni čas leta s trakom 120 sekund
Število modelov, ki se uporabljajo na tekmovanju 2

S6B

Totalni impulz motorja 2,51 – 5,00 Ns
Maksimalna masa modela 100 g
Maksimalni čas leta s trakom 180 sekund
Število modelov, ki se uporabljajo na tekmovanju 2

S6C

Totalni impulz motorja 5,01 – 10,00 Ns
Maksimalna masa modela 200 g
Maksimalni čas leta s trakom 240 sekund
Število modelov, ki se uporabljajo na tekmovanju 2

S6D

Totalni impulz motorja 10,01 – 20,00 Ns
Maksimalna masa modela 500 g
Maksimalni čas leta s trakom 300 sekund
Število modelov, ki se uporabljajo na tekmovanju 2
 
 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,457 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 27 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,307 Page views today: 111 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 1,933 Your own page views: 50 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si