2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Zmaj in slon iz pločevine
 
Zmaj in slon iz pločevine Natisni

Iz ostankov bakrene pločevine lahko izdelate zelo lepe okrasne predmete. Uporabite lahko tudi aluminijasto ali medeninasto pločevino, vendar je bakrena najlepša. Tokrat vam predstavljamo izdelavo dveh figuric in sicer slončka ter zmaja. Zmaj spominja na podobno skupturo, ki ga lahko vidimo v Ljubljani na zmajskem mostu. 

Najprej si s pomočjo mreže narišite figuro v velikosti, ki ste si jo izbrali. Za lažje delo lahko obliko povečate tudi s fotokopirnim strojem. Za izdelavo potrebujete pločevino debeline 0,5 mm, na katero z indigo papirjem prekopirate obliko figure. S škarjami za pločevino jo lepo izrežite in ostre robove obrusite s fino pilo za kovino. Črtkane črte kažejo mesta, kjer boste pločevino ukrivili.
Kdor ima več umetniške žilice, lahko trup in krila zmaja še dodatno preoblikuje. V ta namen potrebujete leseno ali kovinsko paličico, ki jo na spodnjem koncu lepo polkrožno obrusite. Na tršo podlago postavite kos talne obloge ali gume. Izrezano figurico postavite na to podlago in s pomočjo paličice in kladiva površino na krilih preoblikujte, da se pojavijo izbočena rebra.
Da bo površina lepo gladka, je treba kar nekaj potrpljenja.
Spodnjo čeljust zmaja naredite posebej in jo z majhno bakreno kovico prikovičite na zmaja. Ne pozabite čeljust pred tem dokončno ukriviti. Tako narejen izdelek obrusite z brusnim papirjem ali železno volno, kakršno uporabljajo mame za čiščenje posode. Vso površino zbrišite s čisto krpo in jo prelakirajte z brezbarvnim nitro lakom. Tako bo vaša figurica dobila lepo in neobčutljivo površino.
Za zmaja si iz lesene deščice naredite tudi primeren podstavek, ki ga prav tako prelakirate z brezbarvnim nitro lakom. Na nogah zmaja naredite majhne luknjice skozi katere vstavite majhen žebljiček in ga pribijete v podlago.
Izdelek je lahko zelo lep okras na vaši polici ali pa lepo darilo prijatelju.

  Pdf oblika za tiskanje

 

 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,462 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 32 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,364 Page views today: 168 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.65 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 4 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 5,964 Your own page views: 92 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si