2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Snežinke iz stiropora
 
Snežinke iz stiropora Natisni

Zelo lepi okraski za novoletno jelko so bele snežinke iz stiroporja. Lahko jih nalepite tudi na okno ali obesite pod strop. Za njihovo izdelavo pa si morate izdelati šablono in posebno pripravo, ki vključuje vročo žico, napeto navpično. S pomočjo šablone drsite ob vročo žico in tako izrežete snežinko. Na tak način si lahko izrežete tudi poljubne oblike iz stiroporja. Največ izdelkov boste lahko naredili prav za novoletni čas; snežake, jelene, sani in božička ..., lahko pa tudi razne lutke in figurice.

Ker se stiropor zelo lepo reže z vročo žico, potrebujete za vašo pripravo žico, ki jo najdete v vseh grelnih telesih. Tudi v sušilniku za lase jo najdete. Če takšne žice ne najdete lahko uporabite tudi tanko bakreno žičko, ki jo potegnete iz električnega kabla.
Ovoj pazljivo prerežete z olfa nožem in iz pletenice potegnete eno žičko. Potrebujete še leseno deščico in močnejšo jekleno žico. Jekleno žico ukrivite v črko L in jo z vrvico utrdite na manjši kos lesa katerega z žebljički pritrdite na leseno deščico. Kako to izgleda je lepo vidno iz risbe. Skozi deščico zvrtajte luknjico ter skoznjo potegnete grelno žico. Luknjica mora biti točno pod jekleno žico. Grelno žico pod deščico privežite na žebelj, na zgornjem koncu pa na jekleno žico. Z dvema kabloma povežete oba konca grelne žice s ploščato baterijo, ki ima napetost 4,5 V. Žica se bo segrela in lahko pričnemo z rezanjem stiroporja.
   Iz kartona izrežite obliko snežinke ali kakšne druge figure ter jo z bucikami pritrdite na stiroporno ploščo debeline 1 cm. Karton lepo služi kot ravnilo po katerem izrežete figurice. Stiropor lahko barvate z vodnimi barvami, le čas sušenja je nekoliko daljši. Ne uporabljajte ogresivnih barv in lepil, kajti ti stiropor topijo.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,458 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 28 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,319 Page views today: 123 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 4 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 14,763 Your own page views: 59 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si