2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Sani - beležnica
 
Sani - beležnica Natisni

Ta izdelek vam bo lahko koristno služil na pisalni mizi ali pa ob telefonu, da si boste lahko hitro zabeležili kratka sporočila. Izdelava sani kot opomnika je zelo enostavna, potrebujete le nekaj vaje z žagico rezljačo. Lično narejen izdelek je lahko tudi praktično darilo.

Za izdelavo boste uporabili vezan les debeline 4 mm, ki ga lahko najdete pri bližnjem mizarju kot odpadek, saj potrebujete zelo majhne kose. Najprej vse sestavne dele natančno prerišite na vezan les. Pri delu pazite, da narišete dve stranici in dve nogi. Ostali deli pa so enojni. Z žagico izrežite dele in pazite, da žagica reže za debelino narisane črte na zunanji strani. Natančno obliko dela zbrusite kasneje z brusnim papirjem. Pri brušenju dveh enakih delov si lahko pomagate tako, da ju z bucikami pritrdite med seboj in nato obrusite oba dela istočasno. Na tak način zagotovite, da sta oba dela popolnoma enaka. Luknji skozi kateri teče papir izrežite tako, da najprej na obeh straneh s svedrom zvrtate luknjici in nato v eno luknjico vtaknete žagico in utor izrežite. Z brusnim papirjem robove polkrožno obrusite, da se papir ne bo zatikal. Zadnji rob mizice polkrožno obrusite le na zgornjem koncu. Spodnji del mora biti čim bolj oster, da boste ob njem lahko papir tudi pretrgali. Za lažje delo si lahko na tem delu prilepite tudi rezilo olfa noža, vendar ne tako, da je rezilo obrnjeno navzven. Druga stran rezila je neostra, vendar pravokotno obrušena tako, da je trganje papirja ob tem robu zelo dobro.

Ko so vsi deli izrezani in zbrušeni tudi s finim brusnim papirjem se lahko lotite lepljenja. Uporabite belo lepilo za les, ki ga nanesete le na površine, ki se med seboj stikajo. Najprej prilepite obe nogi na mizico in šele na to obe stranici. Pazite, da se deli med seboj spajajo lepo pravokotno. Os papirja naredite iz lesene okrogle paličice, ki ima premer 8 mm. Paličica se mora lepo prilegati v luknjici na stranicah, vendar je ne prilepite.
Izdelek sedaj le še dvakrat prelakirajte z brezbarvnim nitro lakom. Po prvem lakiranju, ko se lak posuši, površino narahlo obrusite s finim brusnim papirjem. Pri tem pobrusite drobne iveri, ki so se pri lakiranju postavile pokonci. Po drugem nanosu laka je površina zelo lepo gladka.
Sedaj izdelek le še sestavimo za uporabo. Za zvitek papirja uporabite zvitek, ki ga uporabljajo trgovci za blagajne. Dobite ga v vseh papirnicah. Zvitek papirja vstavite med obe stranici in skozi luknjici potisnite okroglo paličico. Konec papirja iz spodnje strani vtaknite v prvi utor na mizici, ter nato na drugem koncu v utor zopet nazaj. Izdelek je tako pripravljen za uporabo.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,458 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 28 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,324 Page views today: 128 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.65 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 5,529 Your own page views: 64 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si