2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Lutka račka
 
Lutka račka Natisni

Pred nami so mrzli dnevi, ki jih bomo najraje preživeli na toplem. Ker pa so zimski večeri lahko zelo dolgi vam predstavljamo izdelek, s katerim boste dolge večere naredili krajše. Za kratek čas si lahko izdelamo prijetno lutko račke, s katero bomo lahko uprizorili pravo lutkovno igrico.

Za izdelavo potrebujemo le kos vezane plošče ali deske debeline 5 do 10 mm ter nekaj debelejše in tanjše vrvice. Obrise vseh delov lepo prekopirajte na deščico in jih z žagico rezljačo izrežite. Z brusnim papirjem vse robove polkrožno obrusite in zvrtajte luknjice za vrvice. Na trupu in glavi od strani zvrtajte nekoliko večje luknje, v katere boste na koncu prilepili debelejšo vrvico, ki bo predstavljala vrat in noge. Na glavo v utor prilepite spodnji del kljuna, ki je nepremičen. Zgornjega pa s pomočjo kosa tkanine na spodnjega prilepite tako, da bo gibljiv. Glavo in trup prebarvajte z rumeno barvo, kljun in noge pa z oranžno.
Uporabite lahko tudi tempera barve, katere morate temeljito posušiti, preden nadaljujete z delom. Na glavi s črnim flomastrom narišite oči, na trupu pa perutničke. Če želite lepši izdelek lahko vse dele na koncu prelakirate še z brezbarvnim nitro lakom. Ko se lak posuši najprej prilepite debelejšo vrvico za vrat in noge. Vrvico na koncu prepojite z lepilom in jo vtaknite v za to pripravljene luknjice na trupu, nogah in glavi. Počakajte da se lepilo dobro posuši, v tem času pa si lahko pripravite še ročko za premikanje lutke. Potrebujete dve letvici dolžini 22 in 12 cm, ki ju prilepite križno med seboj. Na obe letvici zvrtajte luknjice premera okoli 2 do 3 mm, skozi katere boste privezali tanke vrvice za vodenje lutke. Najbolje je uporabiti tanek laks, ki je tudi najmanj viden. Najprej ga privežite na ročko in nato še na lutko. Začnite najprej z vrvicami za trup in šele nato za glavo, kljun in noge. Dolžina vrvic ni pomembna, odvisno je le od vas, kako boste lutko uporabljali. Najbolje je uporabiti takšno dolžino, da boste stoje lepo vodili lutko po tleh. Vrvice naj bodo vse lepo napete, medtem, ko je ročka v vodoravnem položaju, račka pa lepo stoji na tleh.
Gibanje lutke je preprosto. Z nagibanjem ročke tako, da se prednji konec ročice dviga ali spušča, račko nagibate v isti smeri tako, da pogleda navzgor ali navzdol. Z nagibanjem v prečni smeri pa se ena noga dviga druga pa spušča. Z enakomernim gibanjem ročke v obeh smereh boste zelo hitro ujeli ritem, kjer bo račka pravilno shodila, sedla, skakala ali pokazala veselo ter žalostno razpoloženje.
Izmislite si svojo zgodbo, kjer bo vaša račka igrala glavno vlogo, za soigralce pa lahko uporabite plišaste igrače. Povabite prijatelje in jim pokažite pravo lutkovno predstavo.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,453 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 23 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,243 Page views today: 47 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 7,590 Your own page views: 1 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si