2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Lampijončki iz papirja
 
Lampijončki iz papirja Natisni

Pregibanje papirja je stara veščina narodov Daljnega vzhoda. To tradicijo še danes negujejo številni narodi, še posebni Japonci. S pregibanjem si lahko izdelate lične lampijončke, ki lahko okrasijo domačo zabavo, ali pa si ga preprosto obesite v sobo. Zanimivi so predvsem iz barvastega papirja, saj navzdol sevajo belo svetlobo, ob strani pa svetlobo, barve papirja. Zanimive učinke dobite tudi tako, da med seboj zlepite več kosov različnega barvnega papirja, ki ga nato zgibate v končno obliko.

Največjo natančnost zahteva pregibanje papirja, pri katerem nastane zaporedje geometričnih likov. Vsako najmanjše popačenje linij poruši celotno estetsko ravnotežje. Razumljivo je, da sami prsti temu niso kos, zato uporabite močnejši šeleshamer papir in vse linije zgiba rahlo zarežite z olfa nožem na izbočeni strani. Na risbi so debelo narisane črte izbočene navzven zato jih na tej strani zarežete z nožem. Nasprotno od teh pa so črtkane črte vbočene, zato jih morate zarezati na hrbtni strani. Najbolj natančno to opravite, če sečišča prebodete s šivanko.

   Priložena skica je samo napotek za prvi poskus pregibanja in zgibanja. Kasneje boste to skico poljubno spreminjali glede na širino papirja in z različnimi poševnicami. Na začetku morate računati, da je papir malo več kot trikrat daljši kot je končni premer lampijončka.
   Za izdelavo lahko uporabite tudi barvasti papir in v notranjost vstavite majhno žarnico. Potrebujete žarnico kakršna se uporablja za kolo, nekaj električnega kabla in ploščato baterijo z napetostjo 4,5 V. Kako vse skupaj povežete je lepo narisano na risbi.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,457 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 27 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,299 Page views today: 103 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 9,972 Your own page views: 43 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si