2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Kokoš - stojalo za pisanice
 
Kokoš - stojalo za pisanice Natisni
Bliža se velika noč in spet bomo barvali pisanice. Kako jih boste pobarvali, prepuščam vam, predstavljam pa vam lično stojalo, kjer bodo vaše pisanice dobile svoje mesto. Stojalo ima šest odprtin, kamor boste lahko postavili pisanice, silhueta kokoške z odprtino v obliki perutničke pa služi kot ročaj, da boste lahko stojalo brez skrbi prestavljali.
Izdelava je tako preprosta, da se je lahko lotijo tudi začetniki. Potrebujete pribor za risanje, žagico rezljačo, kos brusnega papirja, sveder premera 2 mm in belo lepilo za les. Kosi so na načrtu narisani v naravni velikosti, zato jih lahko samo prekopirate. Vse dele narišite na vezano ploščo debeline 4 mm in upoštevajte, da potrebujete štiri enake noge. Z žagico rezljačo počasi režite po črtah. Pri rezanju naj žagica potuje po zunanji strani črte, kasneje pa boste rob obrusili do črte in tako dobili najbolj natančen posnetek. Izrežite najprej vse zunanje konture in šele nato notranje. Ko imate zunanje konture lepo izrezane in obrušene, s svedrom zvrtajte znotraj odprtin luknjice premera 2 do 3 mm. Žagico na eni strani loka odvijte, jo potisnite skozi zvrtano luknjico na vezani plošči in zopet privijte na lok. Sedaj lahko izrežete še vse utore. Da bo žagica rezala material laže in lepše, jo tu in tam malo namažite s koščkom mila.

Izrezane in obrušene dele sestavite in preverite stabilnost na ravni podlagi. Če vse štiri noge ne ležijo lepo na podlagi, jih brusite toliko časa, da se stojalo ne bo več gugalo. Stojalo lahko pobarvate po svojem okusu, najlepša pa je vsekakor naravna barva lesa, zato vam priporočam samo trikratno lakiranje s prozornim nitro lakom. Po vsakem lakiranju pa površino obrusite s finim brusnim papirjem, da dobite lepo gladko površino.
Kdor ima več ročnih spretnosti, lahko okoli podnožja prilepi še ograjico iz kartona ali furnirja višine okoli enega centimetra. Pirhe postavite v stojalo in če imate na voljo kaj oblancev, to so tisti leseni ostružki, ki ostajajo po oblanju, jih potresite okoli pirhov. Pred vami se bo kar na enkrat pojavilo kokošje gnezdo s šestimi jajci.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,695 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 218 Obiskovalci vceraj: 212 Obiskovalci na dan: Ø 293.67 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,123,334 Page views today: 605 Page views yesterday: 771 Page views per day: Ø 1,939.10 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 7,106 Your own page views: 7 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si