2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Hranilnice za ptice
 
Hranilnice za ptice Natisni

Zima je že pošteno pokazala svoje zobe, zato moramo kaj hitro poskrbeti za naše pernate prijatelje. Hranilnice morajo biti zgrajene tako, da se ptice počutijo varne in obenem ne razmetavajo hrane. Poglejmo si nekaj zelo preprostih krmilnic, ki jih lahko naredimo iz odpadne embalaže in tako prispevamo k čistejšemu okolju.

Iz steklenega kozarca od kumaric, deščice in nekaj trdega kartona naredimo krmilnico, kjer se lahko hrani le ena ali dve ptici. V notranjosti kozarca postavimo pokonci deščico, da ptica lažje spleza ven. Deščico z luknjo okoli 30 do 35mm pritrdimo na kozarec z žico, nanjo pa z majhnimi žeblji pritrdimo karton.
Da ptice hrane ne razmetavajo, jo nasujemo v steklenico in jo privežemo k deščici. Spodaj postavimo leseno ali kartonsko posodo. Steklenica mora biti malo dvignjena (za približno 5 do 7 mm), da lahko seme nemoteno drsi navzven in to le toliko, kolikor ga ptice potrebujejo.
Kozarec od kumaric v ležečem položaju je prav tako primeren. V pokrov naredite luknjo premera 35 do 38 mm. Če boste takšen kozarec obesili na prosto, morate z žico privezati še majhno strehico iz tanke pločevine.
Siničke se lahko navadijo na hranilnice iz tetrapak embalaže. Naredite le luknjo in notranjost dobro operite. S pomočjo žice jo obesite nekje pod streho. Lahko jih naredite tudi več.
Takšne hranilnice je najbolje obesiti v bližini okna, kjer boste lahko v miru in iz tople sobe opazovali ptice med hranjenjem. Ne bodite razočarani, če prvi dan hranilnica še ne bo imela obiskovalcev, ptice se namreč morajo privaditi in dobiti zaupanje.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,455 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 25 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,292 Page views today: 96 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 8,111 Your own page views: 38 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si