2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Detel trkalec
 
Detel trkalec Natisni
Detel trkalec
Vljudnost narekuje, da vedno, kadar vstopimo skozi vrata potrkamo. Če imate mlajšega bratca ali sestrico ju lahko naučite te olike z detlom trkalcem, ki ga namestite na vrata vaše sobe. Votlo vratno krilo bo trkanje figurice zelo ojačalo in bo zato toliko bolj zanimivo trkati po vratih.
Izdelava je zelo preprosta, potrebujete le kos smrekove deščice debeline 12 mm in nekaj vijakov. 
Detel trkalec
Na desko najprej prerišite vse dele in jih z žagico rezljačo izrežete ter vse robove lepo obrusite z brusnim papirjem. Kot je prikazano na načrtu izvrtajte tudi vse luknje. Bočna nosilca z lesnimi vijaki pritrdite na podnožje in ju utrdite z nekaj lesnega lepila. Skozi luknjice vstavite leseno okroglo paličico debeline 6 mm in dolžine 65 mm tako, da stoji silhueta detla na sredini med nosilcema. Luknja na detlu mora biti nekoliko večja, da se nemoteno guga na njej. V detla in v podnožje privijte še štiri žične zanke z lesnim navojem, ki jih dobite v trgovini z okovjem. Pod repom med obe zanki vstavite vzmet, ki jo lahko dobite od odsluženega kemičnega svinčnika. Na zgornjo zanko privežite tanko vrvico in jo speljite skozi obe zanki na podnožju, na koncu pa prilepite leseno kroglico. Kroglica služi kot držalo, za katerega povlečemo vrvico in detel s kljunom potrka po podnožju. Namesto kroglice lahko iz lesa izrezljate ročaj po vašem okusu.
Detel trkalec

Detla pobarvajte s flomastri in ga zaradi večje obstojnosti prelakirajte z brezbarvnim nitro lakom. Za lepši sijaj ga lakirajte dvakrat in po prvem lakiranju nežno obrusite s finim brusnim papirjem. Po drugem nanosu laka ni potrebno brušenje. Lak mora biti dovolj razredčen, prvi nanos pa naredite s hitrimi potegi čopiča, da se barva flomastra ne razlije.
Detla trkalca pritrdite na vrata vaše sobe z dvostransko lepljivim trakom, da ne boste poškodovali vrat, kasneje pa ga boste lahko brez škode odstranili. Na podnožji sta na načrtu narisani dve luknji, ki sta namenjeni pritrditvi z vijaki. Če boste uporabili lepilni trak za pritrditev, ju ni potrebno zvrtati. Ker so vrata votla delujejo kot resonančni prostor, enako kot trup pri kitari. Zaradi tega se bo trkanje zelo ojačalo.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,455 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 25 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,280 Page views today: 84 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 7,307 Your own page views: 26 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si