2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Bumerang v obliki križa
 
Bumerang v obliki križa Natisni

Bumerang so prvi začeli uporabljati domorodci v Avstraliji. Vendar pa ne za zabavo, temveč za pomoč pri lovu na ptice in manjše živali. Če pri metu ni zadel cilja, se je vrnil k metalcu, to pa je bila prednost bumeranga pred drugimi lovskimi pripomočki. Tukaj si lahko izdelate preprost bumerang, za katerega potrebujete le dve tanki deščici.

Pravi bumerang ima obliko raztegnjene črke V, vendar pa je za izdelavo izredno zahteven, zato si raje izdelajte zelo preprosto obliko bumeranga, ki skoraj nič ne zaostaja za njegovim pravim bratom. Potrebujete dve 2 do 5 mm debeli in 7 krat 50 cm veliki letvici iz smrekovega ali lipovega lesa.
Velikost deščic je lahko tudi manjša, vendar morata biti popolnoma enaki. Robove lepo zaoblite in jih natančno obrusite z brusnim papirjem. Oba dela nato spojite točno na sredini tako, da bo med njima kot 90°. Spoj trdno zvežite z vrvico in ga prebarvajte z živimi barvami, da se bumerang v travi ne bo izgubil.
Tako izdelan bumerang spuščajte tako, da ga držite v roki navpično in z vso silo vržete naravnost predse. Če bo met pravilen, bo bumerang poletel po krivulji navzgor in se vrnil v našo bližino, ali pa celo nazaj v naročje. Da dosežemo res lep let, morajo biti vsi štirje kraki popolnoma enaki in tudi enako težki.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,012 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 152 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,264 Page views today: 403 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 6,512 Your own page views: 66 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si