2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno arrow Akrobatsko dvokolo
 
Akrobatsko dvokolo Natisni
Če verjamete ali ne, se takle klovn resnično vozi po napeti vrvi. Pri tem mu pomaga ravnotežna palica, ki jo drži v rokah. Celo ne preveč močno guganje napete vrvice ga ne vrže iz ravnotežja. Zanimivo postane podajanje možica na kolesu, ko s prijateljem držita napeto vrvico vsak na svojem koncu. Enkrat jo eden dvigne, dručič drugi in pajac se veselo vozi iz enega konca vrvice na drugega. Z nekaj truda ga lahko naredimo sami, potrebujemo le kos debelejšega kartona, vezane plošče, nekaj jeklene žice in dve leseni kroglici premera 3 cm.
Srednji del trupa z glavo izrežite iz 6 mm debele vezane plošče in glavo pobarvajte s flomastri. Zunanje dele koles izrežite iz tršega kartona in narišite napere ter gumo. Vse ostale dele klovna izrežite iz 2 mm debele vezane plošče ali debelega kartona. Če nimate na razpolago tako debelega kartona, lahko med seboj zlepite več plasti tanjšega. Vse dele lepo pobarvamo in tiste dele, ki so pobarvani s sivo barvo namažite z lepilom ter jih zlepite med seboj kot je prikazano na risbi. Z manjšim svedrom izvrtajte luknje v kolesa ter ostale dele, kjer se med seboj prepogibajo. Te spoje naredite tako, da skozi luknjice vstavite jekleno žico premera 1 mm ali bucike in nanizate pripadajoče dele. Na obeh straneh žico pravokotno prepognite, da se deli ne bodo sneli. Os skozi prednje kolo zakrivite po načrtu le na eni strani, nato jo vtaknite skozi trup in os kolesa ter zakrivite še na drugi strani. Z vrtenjem kolesa bodo noge poganjale pedala in klovn bo realistično poganjal svoje kolo. Roke prilepite na trup nepremično in skozi luknjici vtaknite jekleno žico dolžine okoli 35 do 40 cm. Na obeh straneh te žice nataknite dve leseni kroglici premera okoli 3 cm. Žico zakrivite tako, da se bosta kroglici nahajali nižje od spodnjega dela koles. Pazite, da bo žica na obeh straneh enako dolga in zakrivljena.
Tako sestavljenega akrobata sedaj preizkusite ali je dovolj stabilen. Postavite ga na vogal mize tako, da kroglici prosto visita in ga spustite v navpičnem položaju. Če je akrobat dovolj stabilen bo sam obdržal stoječ položaj. Če se vam zdi, da je premalo stabilen lahko nekoliko podaljšate jekleno žico, ki nosi obe kroglici.
Med dvema drevesoma napnite tanko najlonsko vrvico, ki je lahko dolga tudi do 20 metrov. Vrvica ne sme biti preveč napeta in na enem koncu naj bo privezana nekaj centimetrov višje. Na tem mestu na vrvico postavite akrobata in ga v navpičnem položaju spustite. Akrobat klovn se bo elegantno spustil po vrvici navzdol in zaradi zagona se bo še nekaj časa vzpenjal po vrvici navzgor, se ustavil in zdrsnil vzvratno nazaj. Da bo dvokolo bolje drselo po vrvi, mora biti vrv precej gladka in ne vlaknata. Za boljši efekt jo lahko premažete tudi z voskom ali milom.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,388,081 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 191 Obiskovalci vceraj: 194 Obiskovalci na dan: Ø 293.28 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,145,123 Page views today: 749 Page views yesterday: 956 Page views per day: Ø 1,932.24 Page views per visitor: Ø 6.59 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 6,152 Your own page views: 7 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si