2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Razno
 
Razno
Valilnica za ptice Natisni
Ptičja valilnica
Letos se je zima zelo pozno poslovila od nas, vendar pa se bodo ptice selivke vseeno kmalu pričele vračati v naše kraje. Začele bodo popravljati svoja gnezda in kmalu se bodo v njih pojavila jajčka iz katerih se bodo izvalili puhasti mladički. Za svoj zarod pa ne bodo poskrbele samo ptice selivke, pač pa tudi vse ostale, ki so zimo prebile pri nas. 
Preberi več...
 
Trokraki bumerang Natisni
Trokraki bumerang
Bumerang je zanimiva igrača, ki se pojavlja v različnih izpeljankah od dvokrake do večkrake oblike. Ker je izdelava klasičnega bumeranga kar zahtevno opravilo, si lahko z malo truda naredite trokraki bumerang, ki skoraj ne zaostaja za svojim pravim bratom.

Preberi več...
 
Raglja Natisni
Raglja
Na veliki četrtek zvonovi po cerkvah utihnejo in oglasijo se raglje. Z malo truda si lahko izdelate svoje majhne raglje, ki bodo prav tako glasne. Za ojačanje glasu imajo namreč resonančno škatlo, podobno kot inštrumenti brenkal. Za izdelavo potrebujete vezano ploščo debeline 4 mm ali podoben les, okroglo paličico, lepilo za les in nekaj osnovnega orodja.

Preberi več...
 
Detel trkalec Natisni
Detel trkalec
Vljudnost narekuje, da vedno, kadar vstopimo skozi vrata potrkamo. Če imate mlajšega bratca ali sestrico ju lahko naučite te olike z detlom trkalcem, ki ga namestite na vrata vaše sobe. Votlo vratno krilo bo trkanje figurice zelo ojačalo in bo zato toliko bolj zanimivo trkati po vratih.
Izdelava je zelo preprosta, potrebujete le kos smrekove deščice debeline 12 mm in nekaj vijakov. 
Preberi več...
 
Mlin na veter Natisni
Prav gotovo vsi poznate mline na veter, ki so poganjali mlinska kolesa. Kadar piha veter, se vrtijo krila mlina in s tem poganjajo mlinski kamen, ki je tik nad drugim, ki miruje. Med kamnoma se zrnje melje v moko. Ti mlini na veter so stari že nad tisoč let, vendar so sedaj že popolnoma izginili, ker jih je nadomestila elektrika.  Čeprav jih pri nas ni, pa ste jih sigurno že videli po televziji. Načrt za preprosto maketo takšnega mlina je pred vami, za izdelavo pa potrebujete le nekaj osnovnega orodja in vezano ploščo debeline 4 mm ali debelejši karton.

Preberi več...
 
Stojalo za pirhe Natisni
Pred vami je zelo preprost načrt za izdelavo stojala za pirhe. To stojalo je zasnovano tako, da ga pri izdelavi ni potrebno lepiti, pač pa ga samo sestavite. Z nekaj potezami je stojalo sestavljeno ali pa razstavljeno. Nanj boste lahko postavili deset najlepših pirhov na koncu pa bo razstavljen zavzemal zelo malo prostora in čakal naslednje velikonočne praznike. Štiri noge tvorijo stabilnost, špica na vrhu pa je prikladna za prenašanje. Luknje, v katerih sedijo pirhi so dovolj velike, da med prenašanjem jajce ne pade iz svojega ležišča.

Preberi več...
 
Vremenska hišica Natisni
Barometri, ki jih prodajajo kot spominke so najrazličnejših oblik, njihova skupna naloga pa je napovedovanje vremena. Nekateri so tako zapleteni, da se moramo kar dobro osredotočiti na kazalce, da ugotovimo, kakšno vreme nam napovedujejo. Vremenskih hišic, ki so bile v modi pred leti, danes ne zasledimo več, zato pa si jo z malo truda lahko naredite sami. Za samo izdelavo ne boste potrebovali kakšnih posebnih spretnosti, le pri umerjanju boste potrebovali nekoliko potrpežljivosti.

Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 7 od 23

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,388,084 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 194 Obiskovalci vceraj: 194 Obiskovalci na dan: Ø 293.28 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,145,167 Page views today: 793 Page views yesterday: 956 Page views per day: Ø 1,932.24 Page views per visitor: Ø 6.59 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 19,188 Your own page views: 44 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si