2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow O meni arrow Moj začetek
 
Moj začetek Natisni

Večina zgodb, ki govorijo o tem kako je nekoga pritegnilo modelarstvo, se začenja nekako takole ... tam in tam sem videl to in to letečo zadevo in me je pritegnilo, da sem sedaj naredil že to in to ...

Moja zgodba pa je popolnoma drugačna. Takrat nisem poznal nobenega, ki bi se s tem ukvarjal, zato tudi nisem imel prilike nikjer tega videti. Neko lepo dopoldne sem sedel pred televizijo, bil sem star 9 let in seveda veselo požiral risanke. Takrat jih je bilo manj na televiziji kot danes, zato jih nisem smel zamuditi. Po njih je bila na vrsti oddaja o živalih. Seveda sem bil tudi jaz en Tele, ki v I zija. Bila je oddaja o pticah. Ja, ja, boste rekli, smo že tam, ptice pa to ... Pa ni res, v oddaji sta nastopala dva možaka, ki sta veselo vozila radijsko voden model letala. S tistim modelom sta lovila neko ujedo, kaj pa vem, bil je nek večji ptič, in glej ga zlomka, tisti model se je zaletel v drevo in treščil na tla. Seveda ni treba dvakrat povedat, da je bila zadeva totalno razbita. Ko kamera pokaže tisti razbit model, sem videl da je v trupu en kabel in na njem stikalo, kakršnega sem imel v sobi za prižiganje nočne svetilke. Še danes imam to sliko v glavi. No, in takrat se mi nekaj utrne, takšno stikalo pa jaz imam. In sem razmišljal naprej ... danes si priskrbim stikalo, jutri kabel, čez nekaj časa pa bo cel model. Seveda je s to idejo ostalo le pri stikalu, pa še ta je ostal na nočni svetilki. 

Od takrat naprej pa se je moje življenje začelo vrteti samo še okoli letalskih modelov. Dolga leta je ostalo le pri mojih idejah in zmožnostih, dokler se le ni pokazala prilika, da nekaj modelarjev le obstaja. In tu se je začela moja zaresna modelarska pot.

V dolgih letih modelarjenja se je nabralo kar veliko modelov, nekaterih uspešnih, nekaterih pa malo manj. Volja pa je ostala in drži še danes.

Moj kotiček v kleti, kjer se uresničujejo ideje.

Poslušate lahko tudi polurno oddajo o modelarstvu, mojih začetkih in kako letimo na moji modelarski stezi. Oddaja je bila predvajana na 1. programu Radia Ljubljana, 18.1.2009 ob 16.30 uri v sklopu nedeljske reportaže. Oddaja je v obliki mp3 velikosti 26,2 MB.

Pri meni pa je snemala tudi TV ekipa, ki ustvarja oddajo Enajsta šola. Sicer je bil poudarek na bumerangu, dotaknili pa smo se tudi modelarstva na splošno. Oddajo si lahko ogledate na linku:

http://tvslo.si/predvajaj/enajsta-sola-oddaja-za-radovedneze/ava2.50823008/


Če vas zanima nadaljevanje moje modelarske poti, kliknite tu

 
 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,388,081 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 191 Obiskovalci vceraj: 194 Obiskovalci na dan: Ø 293.28 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,145,120 Page views today: 746 Page views yesterday: 956 Page views per day: Ø 1,932.24 Page views per visitor: Ø 6.59 Online: 4 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 3,549 Your own page views: 4 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si