Zadnje objave

stranke

Cessna 177 Cardinal

CessnaModel je izdelan po KIT kompletu firme Aviamodeli. Sestavil sem ga za kolega, zato je bil sestavljen veliko bolj skrbno, kot pa če bi ga sestavljal zase. Trup je iz plura plastike, kar ni ravno v ponos modelu, vendar pa oblika in detajli zelo lepo kopirajo pravo letalo. Krila so v sendvič izvedbi stiro/abahi, stabilizatorji pa iz plura plastike. Model poganja motor 15 ccm, krmiljeno pa ima nagib, višino, plin in smer, ki je povezana še s prvim vodljivim kolesom.
Continue reading “Cessna 177 Cardinal” »

Last down

Last downModel jadralnega letala s pomožnim motorjem. Ta model sem sestavil po KIT kompletu za kolega. Zelo močan elektromotor modelu omogoča skoraj navpičen štart. Čeprav je bil model predstavljen v tuji literaturi kot izredno sposoben akrobacij, pa se je v resnici izkazalo, da je premalo prodoren. Profil krila mu praktično ni dovoljeval večjih hitrosti in prodornosti, zato so bile akrobacije zelo težko izvedljive. Poskusili smo to in ono, vendar model ni hotel obetati tistega, kar je obljubljal proizvajalec. Poleg tega pa je model zelo slabo nakazal minimalno hitrost in kar brez najmanjše napovedi padal v kovit. Treba je bilo nekaj narediti, da bo model lažje vodljiv.
Continue reading “Last down” »

Christeen Eagle II

Christeen Eagle II Continue reading “Christeen Eagle II” »

Leteče krilo B2

Model B2Idejo za ta model sem dobil pri gradnji letečega krila Arrow. Osnovni namen modela je bil izdelati model s pogonom za nošenje tovora, oz. kamere. Za pogon sem predvidel motor Magnum 7,5 ccm, ki bi bil montiran na sredino spojlerja nad krilom. S tem bi dosegel, da se lahko kamera montira v nos modela in jo vrteča elisa ne moti. Iz stiropora sem izrezal krilo, ki sem ga na spodnji strani ojačal z lesenim nosilcem. Model je imel krmiljene elerone z delta miksom, kar pomeni, da so imela krilca funkcijo višine in nagiba. Zaradi preizkušanja so bili prvi poskusi letenja z modelom narejeni kar v surovem stanju. Krila namreč nisem nič prekrival.
Continue reading “Leteče krilo B2” »