Zadnje objave

steza dogajanje

Delovna akcija 27.3.2010


Glede na to, da je zjutraj še močno deževalo, smo se vseeno lotili dolgo napovedane akcije. Na stezi je bila manjša izboklina, ki nas je vsa leta malo živcirala in to je bil povod za akcijo. Zaradi viška materiala, pa smo na robu zapolnili še manjšo luknjo, ki nas sicer ni motila, vendar pa je višek materiala prišel prav, da ga ni bilo treba odvažati dlje. Po mojih pričakovanjih smo naredili več kot smo pričakovali, čeprav bo valjanje steze moralo še malo počakati, da se zemlja malo bolj osuši. Vsem prisotnim se zahvaljujem za tako uspelo delovno akcijo in upam, da bomo letoš še bolj uživali na naši stezi.
Prisotni: 2R, Snoopy, Igor, KlemeK, Offshore, Grega Štular, Rok in ČujČuj, ki ga žal ni na slikah – bil je vedno na drugi strani fotoaparata.
Začetna zagnanostKopanje travne rušePolaganje ruše
Pomoč valjarjaSnoopy geodetOffshore koplje
Igor ima logistikoKlemek polaga rušo2R švica
Igor preverja trdnost2R valjaPista mora biti ravna
Še malo tu in malo tamValjamoKontrola
Snoopy je žejenPremokro za valjanjeObisk Slavca na zmaju
Vir dodatne zemljeRavnanje Snoopy ni čisto zadovoljen
Že gre h koncuPir pavzaEden dela, ostali gledajo
Gasilska, manjka ČujČujDelali v nočNosila nas je luna
{youtube}in9kyrA-E34&feature{/youtube}

Piknik 28.9.2008

Ker smo vsi narejen bolj na vrtenje gobca, se je izkazal Snuppy in organiziral piknik, kjer seveda ni manjkala niti jedača in pijača. Pijače je bilo že skoraj preveč, saj je na koncu piknika en pir preveč naredil svoje.
Patrik pred štartomHuda debataOffshore s Tukanom
Prve pripraveVžig motorja... pristanek
Zamenjal lastnikaStiropor in selotejpMi mamo se fajn
Rafova kravaPiper - pripravaMoja Katja ...
Snuppy je v celem dnevu premešal največ zraka. Seveda je vmes postalo grlo suho in se ga je nabralo malo preveč.
Snupi v elementuV ozadju zasnežen stolRaversman
LupingTotalkaEn pir preveč v riti
Ni kej, treskeNa koncu je bilo treba narest samo še en krog – dobro en krog, ampak ne na nož pet krogov, pol pa mal leni prsti in tresk na tla. Ker je model zelo lahko grajen, ni bilo treba dosti in nastale so take koline. Zaradi vpliva hlapljivih substanc, se je Snuppy čisto šporno sprijaznil s porazom. Rekli boste, dobro pa sesuješ model. Ampak to je njegov že drugi isti model v 14 dneh. Je rekla žena … zdej pa najprej ploščice v kopalnic pol pa tvoje traparije …             … kaj sledi, vsi vemo.

Letenje 19.7.2008

Tomco in Snupi2R in MaticŠe zloženo
Najmlajši A bo, a ne boSnupi med pripravo
Začetna debataOffshore v zrakuPrelet
KubankaTrainer gre u luftExtra čaka
Maticov SpiderMatic štartaMatic letiiiii
Extra še brez nalepkKdaj grem jaz?Mogoče pa sedaj

Skoraj nov DG 300 R in njegov test v vrtanju petroleja

Jurij se je po dolgem času spet opogumil in naredil nekaj štartov s svojim DJ-jem. Po prvem poletu je vse dobro kazalo, v drugem pa mu je na višinskem stabilizatorju odletela ročica in model je z višine okoli 200 metrov v špirali treščil v tla. Rezultat – skoraj vse celo, razen nekaj lepotnih prask in zmečkan regulator vrtljajev.
Po pregledu in rekonstrukciji dogodka smo prišli do sklepa: Ročica je odletela zaradi napačnega materiala (model je narejen v samogradnji), regulator pa je bil v model nepritrjen, saj je bilo zanj treba narediti še mizico.
Jurij se pripravljaVse mora biti OKDG 300 R na štartu
V zrakuPreletZavoj
Akro letenjePoravnan s stezoRegler je fuč
Videti je skoraj vse celoOdletela mizica za višincaPo trenutni slabi volji in nekaj servisnih urah v delavnici je model že pripravljen za letenje. Sedaj so odpravljene tudi tako nepomembne stvari.

Letenje 2.7.2007