Zadnje objave

Jaslice

Hlevček s kovačnico za jaslice

JaslicePred vami je načrt za izdelavo preprostega hlevčka s kovačnico, ob katerem bo marsikateremu zastal dih. V sosednjem članku imate načrt za izdelavo figuric, tukaj pa za hlevček in tako boste dobili celotne jaslice narejene doma.

Continue reading “Hlevček s kovačnico za jaslice” »

Kulisa za jaslice

{mosimage cw=150}Na tej internetni strani imate načrt za hlevček in figurice za jaslice. Če ste izdelali omenjena izdelka, so jaslice tako dobile svojo podobo, manjka nam le še kulisa Betlehema, ki jo bomo postavili za njimi kot ozadje. Seveda lahko kuliso izdelate tudi za svoje jaslice, ki jih imate že doma in tako popestrite podobo.
Izdelava je zelo preprosta, potrebujete pa le debelejši karton in osnovno risarsko orodje.  Continue reading “Kulisa za jaslice” »

Velike jaslice na prostem

Prav gotovo vsi občudujete velike jaslice, ki jih je vsako leto več. Nihče pa prav gotovo ni pomislil, da jih z malo truda in domiselnosti lahko naredite tudi sami. Kot kulisa narejene figure na kartonu postavite v votlino, ki jo naredite iz leskovih vej in prekrijete s smrekovimi vejami. Znotraj postavite svečo ali novoletne lučke. Zvečer bo pogled na take jaslice prečudovit, še posebej, če votlino izdelamo preden nanjo pade sneg.

Continue reading “Velike jaslice na prostem” »

Figurice za jaslice

Počasi se bliža čas, ko bomo postavili svoje jaslice. Z nekaj dobre volje pa si jih lahko izdelate tudi sami. Tako izdelane figurice bodo imele veliko večjo vrednost kot kupljene. Velikost figuric pa si lahko preprosto priredite po svojih zahtevah. Vsako figurico lahko priredite tudi po svoje in tako dobite še več različnih figuric, ki jih vključite med ostale. Za izdelavo potrebujete kos vezane plošče debeline 4 mm in modelarski lok z žagicami za rezljanje.

Continue reading “Figurice za jaslice” »

Ponudba kompletov