2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Moji modeli arrow Modeli čolnov arrow 2R-101 Policijski čoln
 
2R-101 Policijski čoln Natisni

Dolžina:  64 cm
Širina: 19 cm
Višina: 25 cm
Teža: 1,75 kg
Motor: Speed 600 8,4V
Akumulator: 9,6V - 2400 mAh
Konstrukcija: klasična lesena
Namen: Moj prvi model čolna, ki je kompletno zrezkan na CNC stroju.

Čeprav sem po srcu predvsem letalski modelar, so me učenci na modelarskem krožku prepričali, da poskusimo narediti model čolna. Kar dolgo sem odlašal s to mislijo, dokler se le ni porodila dobra ideja. Predvsem je bil namen, da so deli zrezkani na CNC stroju, sestavljanje pa enostavno, da ga z mojo pomočjo lahko zgradi tudi učenec v 6. razredu. Nastala je oblika policijskega čolna, v načinu gradnje pa sem razvil popolnoma nov sistem. Predvsem sem se želel izogniti dodatnemu delu s pritrditvijo reber na šablonsko desko.

Zaradi CNC rezkanih delov, ki se odlično prilegajo eden drugemu, in oblike le teh, sem za šablono porabil kar ploskev palube. Na njej so že predhodno zrezkani utori, da pozicije reber ne morejo odstopati. Na kobilici pa sem predvidel utore, ki se prilegajo v utore na rebrih in tako ne moremo zgrešiti lege.
Najprej sem izdelal prototip čolna in na njem poskušal predvideti tudi elemente, ki so montirani v trup. Zaradi tega je gradnja čolna enostavna, na koncu pa imajo vse vgrajene komponente že vnaprej določeno svoje mesto.
Prvi modeli so nastali na modelarskem krožku, kjer smo našli še nekaj novih rešitev in izboljšav, ki sem jih vnesel v KIT komplet.
Čeprav je to moj prvi model čolna, ki sem ga skonstruiral, se je na vodi odlično obnesel. Zadovoljiva hitrost in vodljivost se izkaže tudi v zavojih. Ker je to model policijskega čolna, pa kot tak nudi ogromno dodatkov, ki jih lahko vanj vgradimo po želji. Utripajoče luči in delujoča sirena je zelo atraktiven dodatek. Od blizu pa najbolj bode v oči notranjost kabine, ki vsebuje sedeže, armaturno ploščo in konzolo. Ta oprema tudi zastira pogled v notranjost, kljub temu, pa nam pogled od zadaj daje hiter vpogled na motorni del v notranjosti.
Kabina je nataknjena na okvir, ki preprečuje vdor vode v notranjost in se enostavno odstrani. Podstavek pa nam dobro služi pri pripravi na vožnjo ali pa počivanju na polici.


Jože Mihalič s svojim Policijskim čolnom

 
 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,388,081 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 191 Obiskovalci vceraj: 194 Obiskovalci na dan: Ø 293.28 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,145,131 Page views today: 757 Page views yesterday: 956 Page views per day: Ø 1,932.25 Page views per visitor: Ø 6.59 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 8,253 Your own page views: 15 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si