2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti arrow Modelarstvo arrow Stojalo za krilo
 
Stojalo za krilo Natisni
Stojalo za krilo
Pri lepljenju zaključnih letvic ali prekrivanju zaključkov s folijo se večkrat srečamo s problemom, kako pritrditi krilo v navpičnem položaju. Za tako opravilo si lahko izdelate preprost pripomoček, s katerim lahko vpnete krila do debeline 60 mm. Zaradi dolžine krila in narave dela je smiselno narediti dva stojala. Kako se takšno stojalo uporablja pa si najbolje ogledate na slikah.Stojalo za krilo
Stojalo za krilo

Vsi deli so izdelani iz 10 mm debele vezane plošče ali mediapana. Na nosilcu čeljusti so izvrtane štiri luknje premera 6 mm. V teh so vstavljeni sponski vijaki M6x30 mm in sicer le dva na enem nosilcu glede na zahteve, kakšno krilo želimo vpeti.
Stojalo za krilo
Dimenzije čeljusti
Pred vstavljanjem vijakov s kvadratno pilo luknje nekoliko obrusite v kvadratno luknjo, da se sponski vijaki lepo prilagodijo vanjo, pri vijačenju pa se ne vrtijo. Utori na čeljustih, so zaradi nagibanja čeljusti po konturi profila krila, nekoliko širši.
Stojalo za krilo
Sestavna risba
Po robu, kjer čeljust nalega na krilo pa prilepite trak tapisona ali gume. Boljši je tapison, ki na površini folije ne pušča sledi. Nosilci čeljusti so na podstavek prilepljeni in dodatno ojačani s trikotnimi letvicami. Za pritrjevanje uporabite podložke in matice M6, za lažje delo pa je najbolje kupiti plastične gumbe, ki imajo vgrajeno matico M6.
Z nagibanjem čeljusti lahko enostavno prilagodite kot in odprtino za katerokoli krilo, stabilizator ali krilca. Pri ozkih krilih med čeljusti vstavite kos tapisona, ki bo preprečeval, da bi se krilo pogreznilo v stojalo pri močnejših pritiskih, ali pa uporabite lesen blok primerne velikosti na katerega postavite kos tapisona.
 
Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,453 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 23 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,262 Page views today: 66 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 6,982 Your own page views: 20 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si