2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Moji modeli arrow Letalski modeli arrow 2R-123 DG-300 R pobočje
 
2R-123 DG-300 R pobočje Natisni

DG 300 R na pobočju Dobrče
Razpon: 245 cm
Dolžina:  112 cm
Teža: 1,4 kg
Konstrukcija: GFK trup, krila s stirodur sredico
Finiš: trup barvan v kalupu, krila oracover folija
Namen: Jadralni model za letenje na pobočju. Model ima vodljivo višino, smer in nagib. Majhna masa mu omogoča dviganje tudi pri šibkem vzgorniku, profil krila pa zadostno prodornost za izvajanje nekaterih akrobacij. Model je ostal enak kot njegov predhodnik, dobil je le nova krila. Zaradi letenja na pobočju pa tudi nima pomožnega motorja. Model se je na pobočju dobro izkazal, tako pri šibkem vzgorniku kot pri močnejšem vetru.

 

Na vzletni rampi na Dobrči
DGji na pobočju Dobrče
Največ ur ima model naletenih na pobočju Dobrče, kjer letijo tri različne izvedenke DGja. Vsi trije imajo enak trup s stabilizatorji, razlikujejo pa se le v obliki in razponu kril. Najmanjša krila z razponom 235 cm so predvsem namenjena modelu s pomožnim motorjem, največja, z razponom 275 cm, pa termičnem jadranju na ravnini. Tretji model z razponom 245 cm pa je namenjen izključno jadranju na pobočju.
Redko se zgodi, da lahko natančno primerjamo tri enake modele z različnimi krili istočasno v enakih pogojih. Seveda je največja razlika v pilotu, toda po nekajurnem opazovanju in primerjanju modelov med seboj se le pokažejo značilne razlike.
DGji na Dobrči
Trije DGji z različnimi krili

Najmanjši model se je izkazal kot univerzalni, vendar pa v določenih točkah zaostajal za ostalima dvema. Največji model, ki je namenjen termičnemu jadranju na ravnini, je sicer izkoristil še tako majhen vzgornik, ni pa premogel velike prodornosti. Tretji model, ki je namenjen prav za pobočje, pa je v šibkem vzgorniku odpovedal. Ko pa se je vzgornik pojačal, pa je letenje z njim užitek. Velika prodornost in hitrost mu omogočata izvedbo kar nekaj akrobacij. Čeprav je dokaj lahek, pa v močnem vetru le ni pretrd oreh za vodenje.Letenje na pobočju Zaplata.
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,453 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 23 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,248 Page views today: 52 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.64 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 4,727 Your own page views: 6 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si