2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Moji modeli arrow Letalski modeli arrow 2R-118 Spitfire Mk 8
 
2R-118 Spitfire Mk 8 Natisni
Spitfire GFK
Razpon:
93 cm
Dolžina: 83 cm
Teža: 1,4 kg
Motor: OS Max – 2,5 ccm
Konstrukcija: GFK
Namen: Motorni model za zračni boj. Celotni model je narejen iz lastnega kalupa in pobarvan z airbrushem. Veliko truda v izdelavi je botrovalo, da model ni nikoli šel v boj.

Spitfire GFK
Ker sem imel dobre izkušnje z lesenim modelom Spitfira, sem se odločil, da zanj naredim kalup. Zaradi svoje specifične oblike je bilo kar veliko brušenja, da je nastala prava oblika. Zaradi eliptičnega krila pa sem naredil tudi ta kalup. Ker je bil to moj prvi kalup za leteč model in tudi prvi laminirani odlitki, so seveda vsi imeli nekaj napak. Največ težav se je pokazalo pri laminiranju krila, kjer sem uporabil kar nekaj različnih konstrukcijskih rešitev. Sama lupina se mi je zdela preslabotna za model, ki bo letel v boju.
Spodnja stran Spitfira
Najprej sem izdelal lupino v sendvič izvedbi s sredico iz 3 mm debelega stirodura. Krilo je bilo sicer dovolj trdno, vendar pa se je na površini krila poznala vsaka praskica. Zato sem uporabil za prvi sloj tkanino in nanjo navakumiral 1,5 mm balso. Zaradi teže v notranjosti nisem želel uporabiti še ene plasti tkanine, zato sem na balso zvakumiral 2 cm široka rebra iz stiropora. Tako sem izdelal obe polovici in ju nato združil skupaj. Na žalost je bilo narejenih premalo odlitkov, da bi lahko preizkusil še kakšno boljšo tehniko.
Spitfire GFK

Svoj model sem prebarval z airbrushem in to v pravi barvni shemi in oznakah. Uporabil sem dvokomponentni avto lak. Z njim sem prebarval siv trebuh, na zgornji strani pa rjavo z zelenimi lisami. Ko se je barva dobro posušila, sem z alkoholnim flomastrom narisal spoje po krilu in kovice. Z airbrushem pa tudi oznake in kabino. Na koncu sem cel model prelakiral še z dvokomponentnim brezbarvnim lakom.
Ker je bilo pri barvanju v model vloženega veliko truda in časa, ta model nikoli ni letel v boju pač pa samo za lastno zabavo.

 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,458 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 28 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,322 Page views today: 126 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.65 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 4 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 3,816 Your own page views: 62 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si