2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Moji modeli arrow Letalski modeli arrow 2R-112 Cessna 177 Cardinal
 
2R-112 Cessna 177 Cardinal Natisni
Cessna 177 Cardinal
Razpon:
160 cm
Dolžina: 120 cm
Teža: 3,2 kg
Motor: OS MAX 60 – 10 ccm
Konstrukcija: trup plura plastika, krila s stiro sredico
Namen: Športni motorni model za nadaljevanje učenja letenja na motornih modelih. Lep model, vendar zaradi svoje teže in močnega motorja v zraku ne deluje kot maketa, ker je zelo hiter.

Cessna 177 Cardinal
Model je narejen po kit kompletu proizvajalca Aviomodeli. Lepa oblika tega letala me je pritegnila, da sem se odločil za nakup tega modela. Ko pa je bil model zgrajen, me je najbolj motila barva nalepk in design. Zato sem se čez zimo odločil, da model pobarvam po svojih željah. Nalepke sem odstranil in s samolepilno folijo naredil maske ter trup prebarval z barvnimi spreji.
Prvi polet sem naredil na letališču v Lescah. Motor je neverjetno lepo vžgal, vse je delovalo lepo in čas je bil za prvi polet. Model se zelo lepo zapelje po stezi in izvede skoraj kičast vzlet.
Cessna 177 Cardinal v novih barvah
Zaradi večje hitrosti modela nisem upal izvajati kakšnih zahtevnejših manevrov, zato sem model le vozil sem in tja. Ko je napočil čas za pristanek, se lepo zapeljem v šolski krog. Višina in smer sta odlična, za rezervo pa sem model zapeljal malo dlje, da bom imel daljšo pot za dolet. V zadnjem zavoju proti stezi pa mi model enostavno povesi nos in zapikira proti tlom. Komande niso prijele in šele tik pri tleh se zbudi komanda višine. Model topo prileti ob tla. Krila so šla po svoje, ena polovica pa se je zlomila. Motor je vrglo iz gumijastih ležišč in sem ga našel 3 metre stran. Zaradi izstrelitve motorja je ta zlomil zobnik v servomotorju za plin. Drugih težav na modelu, čeprav je grdo treščil ob tla, ni bilo. 
Cessna 177 Cardinal v novih barvah

Vsi prisotni na stezi so bili enotnega mnenja, da sem imel motnjo. Doma sem vse lepo premlel in prišel do zaključka, da sem v zadnjem zavoju imel premajhno hitrost in model je padel v kovit. Skratka kriv pilot. 
Cessna 177 Cardinal v novih barvah

Kril nisem želel popravljat in sem izdelal nova. Privoščil sem jim malo bolj dobrodušen in počasnejši profil. Skoraj simetrični profil za visokokrilni model, in to še maketo res ni primeren. S temi krili se model obnaša veliko bolje, kovita skoraj ne pozna in je veliko bolj prijazen.

 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,010 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 150 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,235 Page views today: 374 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 4,273 Your own page views: 42 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si