2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Letala arrow Letalo - disk
 
Letalo - disk Natisni
Kdo pravi, da mora letalski model imeti klasično obliko. Oblika krila je lahko poljubna, čeprav se po njej razlikuje letalna lastnost modela, pa naš model z okroglim krilom čisto v redu leti. Ker je model posebne oblike, v zraku izgleda kot nekakšen leteč krožnik. Nanj lahko narišete  nogometno žogo, ali pa mogoče pogrinjek. S tem bo model postal še bolj zanimiv. Za izdelavo tega atraktivnega letala potrebujete ploščo stiropora, debelo 1 cm, olfa nož, brusni papir in lepilo za stiropor.
Pri lepilu bodite pazljivi, saj nekatera lepila topijo stiropor in niso primerna za njegovo lepljenje. Najbolje je, da pred lepljenjem kanite kapljico lepila na košček stiropora in preverite, ali ga topi. Na stiropor narišete krog premera 50 cm in ga izrežite z olfa nožem. Zgornji rob obrusite z brusnim papirjem, da bo zaobljen. Tudi oba smerna stabilizatorja izrežite iz 1 cm debelega stiropora in robove obrusite. Trup naj bo debel 2 cm, zato ga zlepite iz dveh polovic stiropora. Vse stične površine namažite z lepilom in jih z bucikami pritrdite dokler se lepilo ne posuši.

  Površino lahko okrasite z barvnimi flomastri po vaših željah. Če želite povečati njegovo trdnost in življenjsko dobo, lahko vso površino prelepite s prozornim širokim lepilnim trakom. V nos trupa zapičite žebelj in poskusite, kako leti. Če bo model z nosom priletel v tla, moramo utež na nosu trupa zmanjšati, če pa bo nos dvignil, moramo utež povečati. Z nekaj poskusi vam bo uspelo, da bo model lepo zajadral.
Dimenzije modela so podane tako, da lahko iz ene plošče izdelate celoten model. Lahko pa model še enkrat povečate, vendar boste morali zlepiti dve plošči stiropora skupaj.
Z več modeli lahko priredite tudi tekmovanje, kateri model bo letel dlje, ali pa kateri bo dlje v zraku.

  Pdf oblika za tiskanje

 

 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,388,089 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 0 Obiskovalci vceraj: 199 Obiskovalci na dan: Ø 293.28 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,145,191 Page views today: 2 Page views yesterday: 815 Page views per day: Ø 1,932.23 Page views per visitor: Ø 6.59 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 8,947 Your own page views: 58 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si