2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Letala
 
Letala
Jastreb Natisni
Jastreb
Slovenci imamo zelo bogato letalsko zgodovino, kar dokazuje tudi veliko število lastnih letal slovenskih konstruktorjev. Eno najbolj znanih letal je tudi t. i. »Jastreb«, ki ga je izdelovala tovarna Letov v Ljubljani, skonstruiral pa ga je Ivo Šoštarič. To letalo je prvič poletelo leta 1946, konstrukcija pa je bila v celoti lesena. Letalo je bilo namenjeno za šolanje pilotov in je zmoglo tudi nekaj akrobacij.
Preberi več...
 
Jadralni model Natisni
Jadralni model
Ta načrt zahteva nekoliko več časa za izdelavo. Čeprav za izdelavo potrebujete razmeroma malo materiala, boste za kos balse in japonskega papirja morali obiskati kakšno modelarsko trgovino. Naj vas potolažim, da balso lahko nadomestite s kartonom, japonski papir pa s svilenim.
  
Preberi več...
 
Leteče krilo Natisni
Leteče krilo
Dolgi zimski večeri so kot nalašč za izdelavo majhnih modelov, katere lahko spuščate tudi v stanovanju. Izdelava je zelo preprosta, potrebujete le šeleshamer papir velikosti A4 in osnovni pribor za delo s papirjem. Model letečega krila je zasnovan tako, da ni potrebno lepljenja, zato se ob morebitnih trkih tudi ne more zelo poškodovati. Ob morebitnem netočnem sestavljanju pa bo vseeno potreben kakšen kos lepilnega traku ali kapljice lepila.

Preberi več...
 
Vezan akrobatski model Natisni
Vezan model
Pred vami je načrt za zabaven model, s katerim boste lahko izvajali tudi akrobacije. Privezanega na vrvici boste vrteli okoli sebe in z njim izvajali figure, kot jih zmorejo tudi pravi vezani modeli. Za izdelavo potrebujete le kos vezane plošče ali lesa debeline 8 mm, debelejši karton, vrvico dolžine okoli 4 metre in nekaj vijakov.

Preberi več...
 
Drsalca Racman in Vrabec Natisni
Majhni modeli letal, ki jim pravimo drsalci, so grajeni zelo preprosto in hitro, zato nudijo zelo veliko zabave. Zaradi atraktivnosti si bomo ogledali gradnjo kar dveh različnih modelov, ki sta zgrajena iz istih delov, le nekoliko drugače sestavljena. Vrabec je klasične gradnje z repom zadaj, model Racman pa ima rep na sprednjem delu. Letalom, ki imajo krmilne površine spredaj s tujko imenujemo kanardi, v slovenščini pa jim pravimo racmani, zato smo naš model tudi tako poimenovali.

Preberi več...
 
Vrabec model iz papirja Natisni
Model jadralnega letala iz papirja je lahko zelo zanimiv. Odlikuje se s hitro gradnjo, dostopnim materialom in lepim letenjem. Zaradi njegove velikosti ga lahko spuščamo tudi doma, če imamo kakšen večji prostor.

Preberi več...
 
Papirnati enokrilec Natisni
Vsi imamo radi preproste enokrilce, ki ne zahtevajo izrazitega napora pri delu, in so hitro pripravljeni za polet. Model na načrtu ima obliko črke V, narejen pa je iz tršega papirja. Ker je izdelava zelo preprosta, ne bi smela delati težav tudi najmlajšim, ki se prvič lotijo izdelave letečega modela.
Preberi več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 7 od 11

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,006 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 146 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,204 Page views today: 343 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 5 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 45,581 Your own page views: 18 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si