2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Jaslice arrow Kulisa za jaslice
 
Kulisa za jaslice Natisni
Na tej internetni strani imate načrt za hlevček in figurice za jaslice. Če ste izdelali omenjena izdelka, so jaslice tako dobile svojo podobo, manjka nam le še kulisa Betlehema, ki jo bomo postavili za njimi kot ozadje. Seveda lahko kuliso izdelate tudi za svoje jaslice, ki jih imate že doma in tako popestrite podobo.
Izdelava je zelo preprosta, potrebujete pa le debelejši karton in osnovno risarsko orodje.  Največ časa boste porabili s prerisovanjem na karton. Najpreprostejši način je prerisovanje s pomočjo kvadratov. Na prosojni paos papir si narišite mrežo kvadratkov dimenzije 1 x 1 cm. Mreža naj bo tako velika, da prekrije načrt v Mavrici. Na karton si z mehkim svinčnikom narahlo narišite enako mrežo, le da so kvadratki veliki 4 cm. Načrt je namreč štirikrat pomanjšan. Sedaj prerišite vse konture v posameznih kvadratkih in dobili boste celotno risbo v naravni velikosti.
Tisti z manj veščimi rokami si narišite le eno silhueto in jo izrežite. Posamezne črte poudarite s črnim flomastrom in ploskve pobarvajte z vodenimi barvami, tako kot je pobarvano na načrtu. Okna lahko izrežete ali pa jih samo narišete. Če pa želite bolj realistično ozadje, pa si vsak nivo narišite na svoj karton in jih kasneje
nalepite eden na drugega. Debelina kartona, ki se bo videla med posameznimi nivoji, bo še bolj poudarila prostorski učinek.
Po načrtu izrežite še vse dele stopnic, jih prepognete in zlepite med seboj z lepilom za papir. Ko se lepilo posuši, jih nalepite še na svoje mesto na kulisi. Kuliso po črtkanih črtah prepognete naprej za 45 stopinj in tako ojačajte s stopnicami. Ploskve lepo pobarvajte, kot so na načrtu. Okna so lahko izrezana ali pa samo narisana. Zelo lep učinek imajo izrezana okna, ki imajo na zadnji strani prilepljeno rdečo ali rumeno prosojno folijo. To še bolj poudari lučka, ki jo postavite za kuliso. Rdeča ali rumena svetloba bo prihajala iz oken, bela pa bo poudarila silhueto celotne kulise.
Takšne jaslice bodo prav gotovo privabile marsikateri pogled, zato se je vredno potruditi.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,012 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 152 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,276 Page views today: 415 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 8,419 Your own page views: 76 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si