2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Jaslice arrow Figurice za jaslice
 
Figurice za jaslice Natisni

Počasi se bliža čas, ko bomo postavili svoje jaslice. Z nekaj dobre volje pa si jih lahko izdelate tudi sami. Tako izdelane figurice bodo imele veliko večjo vrednost kot kupljene. Velikost figuric pa si lahko preprosto priredite po svojih zahtevah. Vsako figurico lahko priredite tudi po svoje in tako dobite še več različnih figuric, ki jih vključite med ostale. Za izdelavo potrebujete kos vezane plošče debeline 4 mm in modelarski lok z žagicami za rezljanje.

Vse risbice si natisnite, potem pa z indigo papirjem prenesete vse črne črte na vezano ploščo. Ovce in krave lahko naredite v več primerkih, da boste dobili celo čredo. Z žagico za rezljanje, figurice lepo počasi in natančno izrežite. Da bo žagica lepo rezala, jo vsake toliko časa namažite z milom. Izrezano figurico lepo obrusite s finim brusnim papirjem. Figurice pobarvate z ne preveč redkimi tempera barvami ali flomastri. Na koncu, ko se barva dobro posuši, s črnim flomastrom obrobite vse črte. Da bo površina bolj obstojna, jo lahko prelakirate z razredčenim nitro lakom in mehkim čopičem. Pri tem pazite, da ne razlijete barv.
Iz vezane plošče izrežite še kroge za podstavek in jih nalepite na vsako figurico posebej. Figurice imate tako gotove in narediti je treba še hlevček. Zanj uporabite suhe veje in mah ter nekaj svoje domišljije, ali pa ga naredite po načrtu, ki je objavljen.
Jaslice postavite po svojem okusu, za podlago pa si naberite mah, ki ga dobro posušite. Figurice postavite na podlago in jih s kosi mahu delno zakrijete, da se ne vidijo podstavki.

  Pdf oblika za tiskanje
 
Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,006 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 146 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,198 Page views today: 337 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 5 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 10,131 Your own page views: 12 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si