2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Igre arrow Namizni nogomet
 
Namizni nogomet Natisni

Za mrzle in deževne večere si lahko naredite preprosto igro. Priskrbite si večjo kartonsko škatlo in iz nje naredite majhno nogometno igrišče, kot ga vidite na sliki. Velikost škatle ni pomembna čeprav je res, da je na večjem "igrišču" veliko težje dosegati dobre zadetke kot na manjšem. Igro lahko igra poljubno število igralcev, vrtni red pa določite z žrebom.

Iz trdega kartona izrežite držala za gumo in paličico. Vse dele prilepite na igrišče, kot lepo vidite na risbi. Nogometno žogo in igralce prerišite in prilepite na močnejši karton, ali pa si narišite svoje. Igralci so glede na število točk tudi različno široki. Pazite, da bodo ožji igralci imeli višjo številko. Zgornji rob igralcev zapognite nazaj in jih nanizajte na paličico, lahko pa namesto paličice uporabite tudi daljšo pletilko. V utore napeljite gumico in igra se že lahko začne.
Žogo prepognite po črtkani črti in jo vstavite na elastiko. Napnite in pomerite. Streljate lahko trikrat in kolikor figuric podrete, toliko točk si pridobite, odvisno od številk na figuricah. Po treh strelih spet obesite sestreljene figurice, potem pa igra vaš prijatelj, bratec ali kdo drug. Ne mislite, da boste točno zadeli, v začetku to sploh ni tako lahko. Če kartonska "žoga" med letom zavija, jo naredite iz tršega kartona. Težji kot bo karton, večjo vstrajnost bo imela žoga in s tem tudi lažji in natančnejši zadetek.
Če si boste omislili veliko igrišče, lahko naredite več igralcev, ali pa jih postavite v več vrstah. S tem bo zadetkov več, več pa bo tudi postavljanja figuric nazaj.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,380,458 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 28 Obiskovalci vceraj: 207 Obiskovalci na dan: Ø 293.77 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,119,327 Page views today: 131 Page views yesterday: 531 Page views per day: Ø 1,940.65 Page views per visitor: Ø 6.61 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 4,957 Your own page views: 67 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si