2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Dogaja se arrow 4. maj 2009
 
4. maj 2009 Natisni
Danes je bilo bolj malo časa za modelarjenje, zato sem si tu in tam ukradel kakšno minutko in uspel celo zaplankati zgornji del trupa. Najprej sem s sekundnim lepilom zalepil zadnje oplate. Rek, da sekundno lepilo ne prime na lasersko izrezano površino je še kako pravilno. Zaradi tega sem vse stične površine malo pobrusil in odstranil črno ožgano plast, na delih, kjer nisem dosegel z brusnim papirjem, pa sem površino že prej namazal s sekundnim lepilom, da je les popil lepilo. Naslednji spoj lepila je nato čisto normalno prijel.
Prekrit zadnji del
Prekrit zadnji del
Prvi trak na nosu
Prvi trak na nosu
Utrjeno s selotejpom
Utrjeno s selotejpom

Na vrh hrbta sem zalepil še 5 mm debelo deščico mehke balse, ki jo bom kasneje oblikoval v okroglino. S tem sem dobil močnejšo konstrukcijo in nič problemov pri ostrem krivljenju oplate iz balse.
Iz štirih trakov balse, ki sem jih ukrojil po letvicah sem prekril še prednji del trupa. Štiri trakove sem uporabil zato, ker je nos trupa oblikovan polkrožno proti nosu. Zaradi te okrogline sem moral vse štiri trakove nekoliko polkrožno tudi obrusiti, da so lepo sedli na svoje mesto. Najprej sem s sekundnim lepilom zalepil spoj ob straneh in šele nato ukrivil balso do prve letvice. Tu sem spoj utrdil s kljukicami in zalil s sekundnim lepilom. Srednji dve oplati sem postavil na svoje mesto in cel kljun trupa prelepil s selotejpom, da se je balsa lepo ulegla po rebrih in letvicah. Z notranje strani sem zalil spoje in ko se je lepilo posušilo s sekundnim lepilom zalil še spoje iz zunanje strani.
Že pobrušen del
Že pobrušen del
Notranjost trupa
Notranjost trupa
Notranjost hrbta
Notranjost hrbta
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,375,178 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 6 Obiskovalci vceraj: 197 Obiskovalci na dan: Ø 294.16 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,102,033 Page views today: 28 Page views yesterday: 512 Page views per day: Ø 1,946.97 Page views per visitor: Ø 6.62 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 2,458 Your own page views: 8 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si