2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Dogaja se arrow 3. maj 2009
 
3. maj 2009 Natisni
Čeprav je nedelja in dan za letenje, si najdem čas in porabim okoli 2 uri za gradnjo. Zaradi laserskega izreza delov gre sestavljanje izredno hitro. Za lepljenje sem uporabil kar belo lepilo za les, vendar to ne ovira hitrosti gradnje.
Najprej sem na hitro sestavil vse dele brez lepljenja in stvar stoji skupaj. Malo sem pod kotom pobrusil le utore na stranicah trupa, ker se trup proti koncu zožuje in so rebra postavljena malo pod kotom. Drugače pa se konstrukcija zaradi utorov sploh ne more zalepiti postrani. Če je šper malo kriv, ga utori in spoji postavijo na svoje mesto.
Sestavljeno brez lepila
Sestavljeno brez lepila
Vsi deli - 553 g
Vsi deli - 553 g
Prednji del trupa
Prednji del trupa

Vse dele sem vrgel na tehtnico in teža delov pokaže zelo dobro težo 553 g. Seveda je to le teža vezane plošče in bo treba še prišteti težo balse in lepila. K tej teži so prišteti tudi vse cokle na rebrih krila, ki bodo kasneje odstranjene in so namenjene le pravilnemu sestavljanju krila. Zaradi močne konstrukcije bom za gradnjo izbiral le mehko in lahko balso, da bo končna teža primerna. Po mojih pričakovanjih mora model imeti vzletno težo okoli 2400 - 2600 g.
Začetek lepljenja
Začetek lepljenja
Nepogrešljive kljukice
Nepogrešljive kljukice
Stranici trupa
Stranici trupa

Sestavljen trup
Sestavljen trup
Sušenje lepila
Sušenje lepila
Zalepljeno
Zalepljeno

Dodane letvice
Dodane letvice
Pred brušenjem robov
Pred brušenjem robov
Sestavljati sem pričel na nosu trupa. Najprej sem zalepil škatlo za nosilec motorja ter obe stranici. Stranici sta iz dveh delov zaradi dolžine, ki ne gresta v laser, vendar pa sta na stičnem delu dodatno ojačana z delom, ki ojača del trupa pod krilom z vsemi pritrditvami. Ko je lepilo zagrabilo sem sestavil celotno konstrukcijo trupa. Zaradi utorov na stranicah in rebrih gre zadeva skupaj kot lego kocke. Še največ časa se porabi za nanašanje lepila. Čeprav sem uporabil navadno belo lepilo je ta kar hitro zagrabilo v spoju in sem na konstrukcijo lahko prilepil tudi balsine letvice in ploščico na hrbtu trupa. Sledilo je brušenje robov na letvicah, kjer moramo biti kar pazljivi, saj se mehka balsa zelo hitro brusi. Sledile bodo oplate iz balse, ki pa jih bom zalepil kar s sekundnim lepilom, vendar ga za nadaljevanje gradnje moram nabaviti.
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,375,178 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 6 Obiskovalci vceraj: 197 Obiskovalci na dan: Ø 294.16 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,102,026 Page views today: 21 Page views yesterday: 512 Page views per day: Ø 1,946.96 Page views per visitor: Ø 6.62 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 2,499 Your own page views: 3 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si