2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Dogaja se arrow 25. maj 2008
 
25. maj 2008 Natisni
Odstranjevanje folije
Odstranjevanje folije
Eleroni
Eleroni
V popravilo sem dobil krilo modela Madness, ki je namenjeno 3D letenju. temu primerno je tudi narejeno z lahko gradnjo. Vendar pa je ta gradnja prešibka in je krilo že pri zmernem letenju padalo v flater. Sploh eleroni so bili zelo dovzetni za zvijanje, saj je bila konstrukcija samo rešetkasta brez diagonalnih ojačitev. Krilo je bilo prekrito s prozorno folijo, ki je v zraku nudila zelo slabo predstavo o legi modela. Zato smo se odločili, da krilo prekrijemo v dveh barvah.
Zlomljene prečke
Zlomljene prečke
Utrjene prečke
Utrjene prečke
Vsa utrjena rebra
Vsa utrjena rebra

Ojačani eleroni
Ojačani eleroni
Prekrit zgornji del
Prekrit zgornji del
Najprej sem odstranil elerone, kar ni bilo težko, saj so bili panti dokaj razrahljani. Nato pa sem iz krila in eleronov odstranil folijo. En eleron je ostal v enem kosu, drugega pa je skupaj držala le folija. Elerone sem na ravni deski zlepil skupaj in dodal diagonale, ki so zelo utrdile konstrukcijo elerona. V krilu so se zaradi vibracij med letom vse prečke na rebrih polomile. Saj ni čudno, rebra so zrezkana iz topolovega špera debeline 3 mm, prečke pa so imele steno široko le 5 mm. Poleg tega pa so letnice tekle prečno na prečko in tako še bolj oslabile rebra. Na mesta prečk sem pokončno zalepil ploščice trde balse in letnice postavil v pravo smer.
Prekrit spodnji del
Prekrit spodnji del
Napenjanje folije
Napenjanje folije
Montaža servotov
Montaža servotov

Rezanje s spajkalnikom
Rezanje s spajkalnikom
Tako ojačano in popravljeno konstrukcijo sem na zgornji strani prekril z rumeno folijo, na spodnji pa z rdečo. Prednji rob krila, ki je prekrit z balso pa sem pustil kar originalno belo folijo. Taka rešetkasta konstrukcija se lepo prekriva, saj se nalika le po spojih, po sredini pa sem jo napel kar z vročim fenom. V sredini krila, kamor pride nalepljen iztek trupa, sem z vročim spajkalnikom in na nož obušeno konico, odstranil dva trakova folje. Če bi folijo rezal s skalpelom, bi zarezal tudi v balso pod folijo in s tem oslabil celo konstrukcijo. S spajkalnikom pa se stopi le trak folije, balsa pa ostane nepoškodovana. Na ta dvaizrezana  trakova sem nato prilepil iztek trupa.
Servo na mestu
Servo na mestu
Rezanje nalepk
Rezanje nalepk
Rezanje druge barve
Rezanje druge barve

Montaža nalepk
Montaža nalepk
Gotovo krilo
Gotovo krilo
V krila sem zmontiral servomotorje in povezave. Ker je bilo krilo na zgornji strani zelo prazno, sem se odločil, da izrežem nove nalepke in napis. Uporabil sem kar samolepilno folijo in jo na rezalniku razrezal. Sledilo je lupljenje nalepk in montaža transportne folije. Določil sem pozicije vseh nalepk in jih nalepil na krilo. Neverjetno kako nekaj nalepk naredi model bolj atraktiven. Sedaj se v zraku hitro loči spodnja in zgornja stran modela ter njegovo lego.
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,375,178 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 6 Obiskovalci vceraj: 197 Obiskovalci na dan: Ø 294.16 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,102,031 Page views today: 26 Page views yesterday: 512 Page views per day: Ø 1,946.97 Page views per visitor: Ø 6.62 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 2,967 Your own page views: 7 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si